Divattal a combok csókja ellen: alsóneműk, amik az összedörzsölődés ellen védenek

2021. július 06.
Hogy összeérnek a combjaink, normális dolog, annak azonban nem kell annak lennie, hogy mindez fájdalommal jár.

Kánikulában már a nejlonharisnya látványától is öngyulladunk, de a nadrágok helyett is ezerszer kellemesebbek a lenge nyári ruhácskák. Pontosabban azok lennének, ha összedörzsölődő combjaink nem pirosodnának ki.

Mindez durván fájdalmas, kisebesedő szintig is eljuthat, ráadásul még az önértékelésünknek is árthat, holott teljesen normális dolog, ha összeérnek combjaink. Mégis mit tehetnének, lábaink meglehetősen közel esnek egymáshoz.

bandelettes

Nem élünk azonban ma már a több rétegnyi alsószoknya alatt elférő száras bugyogók korában, és bár az athleisure trend népszerűvé tette a sportosan kényelmes alsóneműket, a hipsteralsó nem oldja meg a problémánkat.

Száras alsóneműk

Sokkal inkább a száras alsóneműk azon típusai, melyek a biciklisnadrágok vagy alakformáló nacikhoz hasonló hosszúsággal bírnak. Ezekből ma már szerencsére (szinte) mindenhol találunk testszínű darabokat, amik a világos ruhácskákon sem sejlenek át, de sokat segít az is, ha lézervágott szegésűt választunk, ami a szűk szabású rucikhoz is megfelelő.

Lézervágott, mikroszálas sort Intimissimi 13 990 Ft

Bordázott, biciklisnadrág szabású alsónemű Zara 3995 Ft

Mikroszálas alakformáló sortok lézervágású szegéllyel H&M 6495 Ft

Alakformáló alsónemű Victoria’s Secret 16 356 Ft

Bandelettes, avagy combpánt

A száras bugyikkal csak egy gond van: kánikulában nagyon melegek tudnak lenni. Ez esetben lehet jó megoldás a combpánt, a harisnyakötők 21. században is praktikus változata. Ezeknek a belső oldalán vékony szilikoncsík található, ami gondoskodik róla, hogy ne mozduljon el járás közben sem. A bandelettes néven is futó széles pántok készülhetnek csipkés anyagból vagy szaténból is, kényelmesek, praktikusak, és sokkal kevésbé melegítenek, mint a száras alsóneműk.

Csipkés combvédő Bandelettes 22,95 €

Szatén combvédő pánt Gabriella – dressa.hu 3490 Ft

Unisex combvédő Bandelettes 22,95€

Ezt olvastad már?