Viszlát, angyalok! – Itt a 7 nő, akik újraírják a Victoria’s Secret jövőjét

2021. június 19.
A Victoria’s Secret bejelentette, hogy végleg lezárul az angyalok kora a márka történetében. Mostantól teljesen más irányt vesz a legendás fehérneműmárka arculata, aminek a korábbi Victoria’s Secret angyalok közül is sokan örülnek.

Mindig a modellek jelentették a Victoria’s Secret márka gerincét, az angyalok kiválasztása a cég védjegyévé vált. Akik azon szerencsések közé tartoztak, hogy a Victoria’s Secret angyalai lehettek, azokkal különleges szerződést kötött a fehérneműmárka, ami azt jelentette, hogy exkluzív eseményeken kellett képviselniük a márkát, katalógusokat fotóztak velük és ők vonultak végig a Victoria’s Secret legendás kifutóján. Olyan modelleket láthattunk ezeken a bemutatókon, mint Tyra Banks, Adriana Lima, Elsa Hosk vagy éppen Palvin Barbara. A Victoria’s Secret azonban most bejelentette, hogy nincsenek többé angyalok.

victorias-secret-angyal-korszak-vege

Helyette bemutatták a VS Collective-ot, olyan nők közösségét, akik sokszínűbben és sokkal befogadóbban képviselik a márka megújult imázsát. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lesznek többé modellek a Victoria’s Secret arcai között. Mutatjuk, ki az a hét nő, akiről a luxus fehérneműmárka úgy gondolta, tökéletesen kifejezheti azt, ami a Victoria’s Secret ma, 2021-ben.

Adut Akech modell

victorias-secret-angyal-korszak-vege

Akech egy ausztrál modell, akit valószínűleg nem kell bemutatni a divat iránt érdeklődőknek. Ismerhetjük a Saint Laurent, a Valentino és a Givenchy kifutójáról többek között. Adut Akech Dél-Szudánban született, gyermekkorának nagy részét Kenyában, a Kakuma menekülttáborban töltötte, mielőtt Ausztráliába menekült volna. A modell úgy nyilatkozott, hogy élete egyik különleges pillanata, hogy a VS Collective tagja lehet. „Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy ilyen olyan közösségben lehetek, akik ünneplik és erősítik az egyéniséget” – mondta Akech.

Amanda de Cadenet fotós, újságíró és médiaszemélyiség

victorias-secret-angyal-korszak-vege

A londoni születésű de Cadenet a brit televízió bemondójaként kezdte pályafutását. Most a The Conversation című show-műsort vezeti és saját podcastje van. Emellett létrehozta a Girlgaze nevű digitális platformot, hogy segítse a nemek közötti szakadék felszámolását és támogassa a sokszínűséget, elfogadást és a másság megjelenését a kreatív iparban. „Hiszem, hogy a valódi változás belülről indul, és az elhivatott emberek kis csoportja is képes átalakítani a kultúrát – mondta de Cadenet. – Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy része lehetek egy ilyen különleges női közösségnek, és felhasználhatom a kreativitásomat és tapasztalatomat arra, hogy a nők valódi reprezentációját támogassam és segítsem elő az egész társadalmi rendszer megváltoztatása érdekében.”

Eileen Gu, a szabadstílusú sí bajnoka

victorias-secret-angyal-korszak-vege

A VS Collective legfiatalabb tagja a 17 éves Eileen Gu. A sportoló az Amerikai Egyesül Államokban született, és számtalan síversenyt megnyert. 2019-ben Kínában történelmet írt, amikor három számban is győzött az X Games versenyen. „Az a cél, hogy megtaláljam, hogyan lépheti át a Victoria’s Secret a saját határait. Arra szeretném felhasználni ezt a lehetőséget, hogy felszólaljak a világ minden pontján élő nőkért, a szószólójuk legyek. Remélem, sikerül egyesíteni és inspirálni a közösséget a történetemmel és a tapasztalatommal.”

Megan Rapinoe futballista, LGBTQ+ aktivista

victorias-secret-angyal-korszak-vege

Nem csak a lila haja miatt különleges Megan Rapinoe, és nem is csak a három világbajnoki címe miatt magaslik ki a tömegből. Sokkal inkább azok a hihetetlen energiái emelik mások fölé, amit aktivistaként folyamatosan tesz az LGBTQ+ közösségért. „Általában kívülállóként nézem csak a szépség- és divatmárkákat, nem érzem hogy lenne helyem bennük. Örülök, hogy részt vehetek egy olyan tér létrehozásában, ahol minden valódi nőnek jut hely” – mondta Rapinoe. 

Paloma Elsesser modell

victorias-secret-angyal-korszak-vege

A 29 éves Elsesser azért költözött New Yorkba, hogy beteljesítse álmát, és pszichológus legyen. Ám miután Pat McGrath sminkes felfedezte és beválogatta a szépségkampányába, az egyik legbefolyásosabb modell vált belőle, aki folyamatosan kiáll a plus size és fekete nőkért a divat világában. „Azért vagyok izgatott, hogy a VS Collective tagja lehetek, mert így támogathatom azt a küldetést, ami a nőiséget élteti és ünnepli, mindentől függetlenül.”

Priyanka Chopra Jonas színésznő

victorias-secret-angyal-korszak-vege

Priyanka Chopra Indiában nőtt fel, majd az Amerikai Egyesült Államokban tanult mérnöknek. Karrierje azonban a Miss India, majd a Miss World szépségverseny megnyerése után teljesen más irányt vett, és bollywoodi filmekben vált világhírűvé. A színésznő aztán a Quantico című sorozattal meghódította Hollywoodot és Nick Jonas zenész szívét is. Legutóbb pedig könyvet írt fordulatokban bővelkedő életéről. „A legjobban annak örülök, hogy új közönséget hódíthatunk meg a Victoria’s Secrettel, akik ezután úgy érezhetik, őket is képviseljük és hozzánk tartoznak” – mondta Chopra. 

Valentina Sampaio modell

victorias-secret-angyal-korszak-vege

A hét nő közül az egyetlen, aki már korábban is a Victoria’s Secret modellje volt, és ezt a munkát folytatja tovább. 2019 augusztusában ő lett a márka első nyíltan transznemű modellje. 2020 júliusában a brazil modell újabb elsőséget tudhatott magáénak: ő lett a Sports Illustrated első nyíltan transznemű modellje. „A Victoria’s Secret elkötelezte magát amellett, hogy megnyitja kapuit a transznemű nők előtt, amilyen én is vagyok. Ünnepelünk, felemelünk és kiállunk minden nő mellett!”

A Victoria’s Secret első fekete angyala, Tyra Banks teljes mellszélességgel kiállt fehérneműmárkánál történő változások mellett. „Ultramenő példaképek” – írta Instagramján a szívhez szóló poszt mellé Banks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

„Az első nehéz. Az első magányos. De szükséges – folytatta a szupermodellből lett műsorvezető, amit egy olyan kép mellé posztolt, melyen ő sétál végig 2005-ben a Victoria’s Secret divatbemutatóján. – Az első elengedhetetlen, hogy megnyissa a kapukat mások előtt. Az 1995-ös indulás után tíz évvel én voltam az első fekete modell, akit a Victoria’s Secret szerződtetett. Az első fekete Victoria’s Secret címlapmodell. Az első fekete VS modell, aki számos úttörő dolgot tett a márkánál, ahogy más márkáknál is.”

„De minden elsőt több másik követ. Másfajta áramlás. Különleges áramlás. Olyan erős áramlás, amiben már nem számolunk tovább.”

Forrás: Insider, People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!