Nagyon színes avantgárd sneakert dobtak piacra

2021. augusztus 04.
Limitált szériás szupersneakerért folyik a harc, amit a legendás japán designer, Kansai Yamamoto tervezett a Skechers márkával karöltve.

Kansai Yamamotót (1944-2020) a divattörténet úttörőjeként emlegetik, aki a ‘70-es, ‘80-as években volt igazán nagy hatással a divatra – többek között azzal, hogy az elsők között volt, aki gendersemleges ruhákat tervezett. David Bowie kedvenc tervezője volt, ő volt az első japán tervező, akinek kollekciója bemutatkozhatott a londoni divathéten, ahonnan aztán egyenes út vezetett Párizs legnagyobb kifutóihoz.

A divattervező munkáiban rendre egy extravagáns színvilág, a japán esztétika, az összetéveszthetetlen avantgárd stílus és a kompromisszummentes kreativitás köszön vissza. A Skechers x kansaïyamamoto– sneakerek esetében sincs ez másképp, amik nemcsak a designban, de a kényelemben sem kötnek kompromisszumot. A cipő tervei a tervező halála előtt készültek.

A limitált szériás kollekció négy női és férfi cipőt rejt, azt pedig Kansai Yamamoto halálának első évfordulóján, július 21-én dobták piacra.

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

3 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotó: Skechers

Olvasd el ezt is!