Titokban önkénteskedik Mako Akishino japán hercegnő, akit hamarosan megfoszthatnak nemesi rangjától

2021. június 25.
A mesékben a hétköznapi lányokból lesz hercegnő, a valóságbanazonban ennek fordítottja is megesik: Mako Akishino japán hercegnőből hétköznapi lány lehet.

A 30 éves Mako Akishino a 125. japán uralkodó, Akihito unokája. Olyan meghökkentő döntést hozott 4 évvel ezelőtt, ami országa történelmében is mély nyomot hagy: beleszeretett egy egyetemi csoporttársába, aki nem rendelkezik nemesi ranggal, így szerelmük sem teljesedhetett volna ki – Mako ezért úgy döntött, lemond hercegnői címéről, hogy szíve választottjával, az utazásszervezőként dolgozó Kei Kamuróval maradhasson.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da ModernRoyalEra (@modernroyalera)

A képen Mako hercegnő a felső sorban áll, és királykék blézert visel 

A japán törvények szerint az uralkodócsalád tagjai nem köthetnek házasságot olyan személyekkel, akik nem rendelkeznek nemesi ranggal, így ha Mako Akishino nem gondolja meg magát, elveszíti hercegnői címét, amint kimondja a boldogító igent. A japán hercegnő természetesen tisztában van döntése következményeivel, mégsem bizonytalanodott el: kitartóan szereti Kei Kamurót. Akik ismerik Mako történetét, a szívükbe zárták a hercegnőt, és bíznak abban, hogy Japánban korszerűbbé válnak az uralkodásról szóló paragrafusok, amelyek sokak szerint meglehetősen elavultak.

Mako szüleinek, Fumihito hercegnek és Kiko hercegnőnek van még két kisebb gyermeke is, a 27 éves Kako hercegnő és a 15 éves Hisahito herceg. Mako nemcsak művészeti diplomát szerzett az elmúlt évek során, hanem magas szinten beszél angolul és jogosítványt is szerzett. Elsajátította a japán jelnyelvet és többször önkénteskedett már nehéz sorsú embereken segítve, titokban tartva kilétét.

Mako Akishino japán hercegnő

A hercegnő és szerelme, Kei Komuro 2017 májusában eljegyezték egymást, a japán uralkodóház pedig hivatalosan is bejelentette, hogy a hercegnő férjhez megy. Ebből az alkalomból sajtótájékoztatót is tartott az újdonsült jegyespár, ahol azt mondták, 2018 novemberében fogadnak örök hűséget egymásnak. A menyegzőre végül nem került sor, a vőlegény családja ugyanis pénzügyi vitába keveredett Mako hercegnő felmenőivel.

Emiatt az esküvőt 2020-ra halasztották, a pár azonban azóta sem kelt egybe: legutóbb nem jelöltek ki újabb dátumot, hanem bizonytalan időre halasztották a nagy napot, hozzátéve, hogy nem dönthettek másképp. Ha egy napon mégis oltár elé állnak és hivatalosan is összekötik az életüket, Mako lesz a japán uralkodócsalád kilencedik női tagja, aki nemesi rang nélküli férfi mellett dönt, és a szerelmet választja a hercegnőség helyett.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?