Sztárpárosokkal ünnepli a szeretet és a szerelem sokféleségét a DÜSK

2021. december 18.
A klasszikus modellfotókon túl teljesen egyedi világot álmodott a tervező-fotós páros, ahol 9, alternatív körökben ismert és saját területükön formabontó párost fotóztak, vegyítve a dokumentarista- és a divatfotók világát.

A LOVE fotósorozat összefogó ereje maga a szeretet és a szerelem sokfélesége: ennek tükrében szerepelnek, a képeken barátok, szerelmespárok, testvérek, de egy apja-lánya páros is feltűnik a fényképek között. A sorozatban többek között Beck Zoli és Beck Zaza, a 30Y testvérpárja, László Zsolt és lánya, László Panna színészek, Ian’O Sullivan és Kaptay Annamari mutatják meg a szeretet sokszínűségét.

A kiállítás nemcsak a fotókon keresztül mesél a szeretetről, de Hegedűs Dóra és Martin Wanda 11 éves barátságának és töretlen munkakapcsolatának megünneplése is. 2020 tavasza és 2021 ősze között lencsevégre kapták a párosokat, köztük pedig saját barátságukat is megörökítették, megmutatva azt, hogy a szeretet-szerelem mindenkié, és hogy az emberi kapcsolataink mennyire fontossá váltak, ha nem fontosabbá, mint korábban.

A DÜSK kortárs képzőművészeti és rockzenei inspirációkból építkező, főként unisex és genderless darabokat tartalmazó kollekciókat hoz ki évről évre. Ebből adódóan a képzőművészet és a zene nemcsak a tervezés során kap fontos szerepet, hanem folyamatosan dolgoznak a hazai művészeti élet szereplőivel. A legújabb Lovers on the Run kollekcióhoz Martin Wanda londoni székhelyű fotóművésszel másfél éve dolgoznak a kiállítás anyagán. Wanda munkáit olyan neves lapok közölték már, mint az i-D, Hunger, Numero Russia, Dazed vagy a Vogue Portugal, fotóalanyai között pedig számos magyar és nemzetközi szinten ismert művész szerepelt már. Jelenleg a Canon Europe nagykövete.

A sorozatban résztvevő párosok:

László Zsolt színész és lánya, László Panna színésznő

Beck Zoli és Beck Zaza, a 30Y testvérpárja

Schoblocher Barbi, a Blahalouisiana énekesnője és Széhoffner Nikolett

Ian O’Sullivan zenész és Kaptay Annamari (Mari)

Pósalaki Anett és Mizere Flóra fotográfusok

Nagy Katica színésznő és Nagy Blanka divatmodell

Sue és Péter (zenész)

Batai Gergő (Geriglam) és Nagy Péter, makeup artistok

Martin Wanda fotográfus és Hegedűs Dóra divattervező

Fotó: Martin Wanda

Olvass tovább!