10 hasznos öltözködési tipp nagy mellekhez

2022. január 26.
Mutatunk néhány trükköt és praktikát, hogyan hangsúlyozd vagy épp ellensúlyozd a nagy mellekket.

Lehetünk alma, körte, háromszög vagy épp fiús alkatúak, nagy vagy kis mellűek, fontos tudnunk, elsősorban úgy öltözködjünk, ahogyan az nekünk tetszik. A divat már nem diktál, inkább csak ajánl, a trendekből pedig annyi van, hogy egyet-kettőt biztosan találunk, ami kedvünkre való.

Mégis, vannak olyan ökölszabályok, melyekről akkor is jó tudni, ha néha úgy tűnik, épp megszegésükkel állítunk össze egy pazar outfitet. Ilyen alapvetéseket gyűjtöttünk össze nektek arra az esetre, ha nagy melletek van, és szeretnétek ha öltözéketek a legelőnyösebben formálná alakotokat.

1. Ha nem akarod még inkább a melleidre terelni a figyelmet, kerüld a túlságosan merev anyagú felsőket, amik még inkább erősíthetik a felső testet. Válassz helyettük lenge muszlin vagy selyem blúzokat, szatén felsőket, lágyesésű pulóvereket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sofia Vergara (@sofiavergara) által megosztott bejegyzés

 

2. Ha nagyok a melleid, az átlapolós ruhák nagyon előnyösen állnak, érdemes ezt a fazont az egyrészes ruhák mellett a kardigánok, felsők esetén is keresni. Gyönyörű bennük a dekoltázs, a megkötős kialakítás pedig szépen hangsúlyozza a derekat is.

Virágos ruha – Marie Lund – Van Graaf 49 990 Ft / Bézs átlapolós ruha – Reserved 13 995 Ft / Kötött felső – Zara 10 995 Ft

3. Akár egyszerű pólóról, akár elegáns felsőről, vagy ruháról van szó, érdemes előnyben részesíteni a V-nyakkivágásúakat. Ezek (hasonlóan a wrap dressekhez) optikailag hosszítják a nyakat, nyújták a felsőtestet.

Harang alakú ruha – Answear Lab 12 990 Ft / Mintás felső – Emporio Armani 530 € / Csomózott felső – Massimo Dutti 27 995 Ft

4. Ha melleidnek szüksége van a megfelelő tartásra, a pánt nélküli melltartók nem mindig jó opciók, és gyakori, hogy kényelmi szempontok miatt a melltartó pántja is széles kialakítású. Mivel az nem túl esztétikus, ha folyton folyvást kivillan a melltartó pántja, ujjatlan felső esetén erre érdemes figyelni, és spagettipántos top helyett egy szélesebb vállpántosat választani.

Rövid derekú megköthető póló – Mango 7 995 Ft / Csillogó ujjatlan felső – Mohito 3 995 Ft / Mintás selyem felső – Zeus + Dione – net-a-porter 430 €

5. A garbók, zártabb felsőt könnyen nagyíthatják a felsőtestet. Ha ilyen ruha mellett döntesz, érdemes megtörni a látványt egy hosszú, kontrasztos, ám semmiképp sem robosztus nyaklánccal. Az is jó megoldás, ha blézerrel kombinálod szettedet, vagy blúzok esetén a pussy bow típust választod, melynek lenge masnija tudja nagyon szépen nyújtani a felsőtet látványát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Salma Hayek Pinault (@salmahayek) által megosztott bejegyzés

 

6. A már emlegetett V-alakú kialakítás miatt a blézerek jó barátok, zártabb felsők esetén is szépen nyújtja a felsőtestet, pláne, ha ügyelsz rá, hogy lezserebb kialakításúak legyenek. Nem kell oversize-ig elmenni, ám fontos, hogy a hajtóka begombolt állapotba se álljon el a mellrésznél és kellően bő legyen mindenütt.

Kék blézer övvel – Pinko 385 € / Bézs blézer – Marc Cain 71 835 Ft / Kockás blézer – F&F 9 790 Ft

7. Nem árt arra is figyelned, hogy milyen nadrágot viselsz. Az extra szűk fazonok helyett érdemesebb könnyed anyagú, egyenes, vagy akár trapéz szárú nadrágot viselni, így az összkép harmonikusabb lesz, nem tolódnak el az arányok a felsőrész irányába.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

chrissy teigen (@chrissyteigen) által megosztott bejegyzés

8. Trükkös dolog a szoknya hossza: ha a felsőnk mélyen dekoltált, az ízléses öltözködés alapszabálya, hogy szoknyánk ne legyen túl rövid. Ettől még senkit nem tiltanánk le a mini szoknyákról, csupán a felsőrész kivágásánál legyünk picit visszafogottabbak, vagy fordítva: válasszunk térdig érő, midi vagy maxi fazont, melyek esetén a sliccelés még mindig ott van mint eszköz egy kis bőrvillantásra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Caralyn Mirand Koch (@caralynmirand) által megosztott bejegyzés

9. Akár szoknyát, akár nadrágot viselünk (vagy egyrészes ruhát veszünk fel), ha körte vagy homokóra alkatúak vagyunk, derekunkat érdemes széles övvel hangsúlyozni, karcsúságát kiemelni. Roppant szexi és nőies lesz az összkép.

Bőröv lyukakkal – H&M 7 995 Ft / Virágos ruha övvel – Zara 15 995 Ft / Variálható bőröv – Vengru 29 800 Ft

10. Alma alkat esetén a V-nyakkivágás továbbra is kiváló opció, ám a derékvonalat toljuk picit feljebb, és válasszunk olyan ruhákat, melyek lágyan leomlanak. A nadrág derékvonala is szerencsésebb, ha magasan van, így optikailag nem „vágja ketté” az alakot, és adja ki még inkább a has kerekségét. A lágy esésű anyag, enyhe ráncolások rengeteget segítenek, és szuper trükk az is, ha egy hosszabb kardigánnal, hosszított blézerrel rétegezzük öltözékünket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LISSA | IAMPLUSBLOG 📍NYC (@iamplusblog) által megosztott bejegyzés

 

Ezt olvastad már?