Ő Sofía Jirau, a Victoria’s Secret Down-szindrómás modellje

2022. március 10.
A Victoria’s Secret csapata bemutatta első Down-szinrómával élő modelljét, akinek ezzel egy gyerekkori álma vált valóra.

„Nagyon boldog és hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam” – nyilatkozta a Sofía Jirau, aki már 2019 óta dolgozik modellként. A fiatal lány Instagram-oldalán arról írt, hogy már kislányként is a modellkedésről álmodott, ez az álom pedig most valóra vált, hiszen ő lett a Victoria’s Secret első Down-szindrómás modellje. A brand 2021-ben döntött úgy, hogy búcsút int a régi, szupermodelleket felvonultató bemutatóinak, és megannyi izgalmas márkanagykövettel –  úgy, mint Priyanka Chopra Jonas, Megan Rapinoe… – megalapítja a VS Collective névre keresztelt csoportját, ami az elfogadást és a sokszínűséget ünnepli.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sofía Jirau (@sofiajirau) által megosztott bejegyzés

„Boldog és büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a változásoknak – nyilatkozta Sofía Jirau. – Remélem, a példámon keresztül sok Down-szindrómás ember felismeri, hogy álmodozhat, és ha keményen dolgozik, bármit elérhet, amire csak vágyik.”

Sofía Jirau

„Köszönöm mindannyiótoknak, hogy a törekvéseimben mindig támogattatok. Köszönöm @victoriassecretnek, hogy meglátta bennem a #WithoutLimits modellt, és hogy a Love Cloud Collection kampány részese lehetek” – írta posztjában a modell, ami azóta több tízezer lájkot kapott. Bár a Down-szindrómás lánynak komoly akadályokat kellett megugrania a szakmán belül, nem fél a kihívásoktól: – Mivel keményen dolgozom, és nagyon fegyelmezett vagyok, mindennap edzem, és mentálisan is erős vagyok, úgy érzem, bármire képes vagyok” – nyilatkozta Sofía Jirau, aki 2020-ban már bemutatkozhatott a New York-i divathéten.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!