Ő lehet az első Down-szindrómás modell, aki szerepelni fog a Sports Illustrated magazinban

2021. április 08.
A 26 éves Mikayla Holmgren néhány éve még az első Down-szindrómás versenyző volt a Miss USA történetében, most pedig a Sports Illustrated 'Swimsuit' kiadványába szeretett volna bekerülni. Bár elsőre nem sikerült neki, a lány nem adja fel az álmát.

Mikayla Holmgren még 2017-ben indul el a Miss Minnesota szépségversenyen, ahol megkapta a Spirit of Miss USA, valamint a Director’s Award díjat. Bár a versenyt nem ő nyerte, még így is kvalifikálta magát Miss USA szépségversenyre, ezzel pedig ő lett az első Down-szindrómás nő, aki részt vehetett egy ilyen típusú megmérettetésen.

Mikayla a Miss USA szépségversenyen szerzett tapasztalatai után döntött úgy, hogy újabb mérföldkövet szeretne elérni, így hát jelentkezett a híres Sports Illustrated magazin ‘Swimsuit‘ kiadványába. Ez az a kiadvány egyébként, amiben Palvin Barbi is többször szerepelt már.

A kiadvány Swim Search nevű nyílt online castingjára bárki jelentkezhet, ide küldte el bemutatkozó videóját Mikayla Holmgren is, amiben a többi között azt is elmondta, hogy szerinte miért lenne fontos, hogy a magazinban egy Down-szindrómás modell is helyet kapjon.

 „Egy Drown-szindrómás modell megjelenése elfogadóbbá tenné az embereket. A Sports IllustratedSwimsuit’ kiadványa már eddig is a sokszínű szépséget promotálta. Itt az ideje, hogy olyan modellek is megjelenhessenek benne, mint amilyen én vagyok” – mondta a lány a videójában.

Mikayla végül nem került be a döntős top 15 modell közé, de mint mondja, ez az első sikertelenség nem fogja megállítani. A lány már most biztos benne, hogy jövőre újra jelentkezni fog és bízik benne, hogy legközelebb már sikerrel fog járni.

Forrás: Daily Mail Fotó: Instagram

Olvass tovább!