Csodaszép otthoni kiegészítőket tervezett Cselényi Eszter, a Celeni alkotója

2022. április 02.
Cselényi Eszter a kollekciói tervezésén kívül gyakran épít be különálló darabokat is a Celeni márka világába. Így jelent meg párnahuzat és más egyéb izgalmas otthoni kiegészítő is a kollekcióban.

Kevesen tudják Eszterről, hogy nagyon otthonosan mozog a konyhában, és majdnem minden nap főz. Szeret új recepteket és fűszereket kipróbálni, és megosztani ezt barátaival is. Az új kollekciója megjelenését is egy igazán kivételes konyharuhával ünnepelte meg, amit hamarosan mi is elérhetünk a weboldalon keresztül.

otthon-kiegeszito-cselenyi-eszter-celen

Eszter számára a konyha az a hely, ahol együtt van a család és a barátok. Itt történnek a legjobb beszélgetések, és rengeteg maradandó emlék születik. A konyha összehozza az embereket. Ettől a gondolattól vezérelve kérte meg a tervező Tóth Csenge Zsófiát, vagyis Pastellmamát, hogy álmodjon meg számára különféle finom pitéket, amiket Eszter kis közösségében el is készített.

Csenge, alias Pastellmama egyik specialitása a pite. A saját receptjét is kifejlesztette, ezt osztja meg velünk most a Celeni csapata:

Pite a lá Pastellmama

A tésztához:

  • 275 gramm vaj
  • 8-10 dekagramm kókuszcukor
  • 1/4 citrom lereszelt héja
  • 2 tojás
  • 2-3 kanál víz
  • 500 gramm liszt
  • egy csipet só

A vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a többi alapanyagot. Jól összegyúrjuk és egy-két órára berakjuk pihentetni a hűtőbe. Ezután a töltelék elkészítése következik. Egy csomag fagyasztott szilvát felfőzünk egy pici vízzel, adunk hozzá egy teáskanál fahéjat, egy késhegynyi kardamomot és egy teáskanál keményítőt. Ízlés szerint cukorral édesítjük, ezután pedig összeturmixoljuk, és hagyjuk kihűlni. Megtöltjük a pitét és 180 fokon aranybarnára sütjük.

16 fotó megtekintése

Olvass tovább!