Madarak és pillangók ihlették ezeket az ékszereket

2022. május 30.
Kolibri, jégmadár, kék szarka, páva, kígyó, sziámi harcoshal, pillangó: a természet izgalmas élőlényei ihlették a Harry Winston legújabb ékszerkollekcióját.

Harry Winston (1896-1978) amerikai ékszerész, akit szakmai berkekben csak a gyémántok királyaként emlegettek, 1936-ban alapította ékszerházát. Az ékszerész azzal vált híressé, hogy 1958-ban a Hope-gyémántot az Egyesült Államok kormánya által alapított és irányított múzeumegyüttesnek, a Smithsonian Intézetnek adományozta, majd 1963-ban megállapodott az intézettel, hogy a Portugál-gyémántként elnevezett követ 3800 karát értékű, kisebb gyémántokra cseréli be.

Hope gyémánt

Hope-gyémánt

A luxusmárka az alapító halála után is a legismertebbek között maradt, olyannyira, hogy nemrég mutatta be Marvelous Creations kollekcióját, amit a természet izgalmas és ritka fajai ihlettek. Egyes állatokat könnyen fel lehet ismerni, néhány – mint például a rubinból és gyémántból készült sziámi harcoshal vagy a gyémántból és zafírból megálmodott piton – már kicsit elvontabb, szürreálisabb.

Harry Winston ékszer

Harry Winston ékszer

Harry Winston ékszer

Harry Winston ékszer

Harry Winston ékszer

Harry Winston ékszer

Harry Winston ékszer

 

Fotó: Getty Images és Harry Winston Forrás: Harry Winston

Ovasd el ezt is!