Jean Paul Gaultier x Lotta Volkova: piacon a botrányos kollekció

2022. június 02.
Már elérhető az év egyik polgárpukkasztó kollekciója, ami nem csak a meztelenkedéssel borzolja a kedélyeket.

Botrányos, sokkoló, polgárpukkasztó divatbemutatókból eddig sem volt hiány, nem is olyan régen például a Vetements egy templomban rendezte meg a show-t, amit egy részben kórusfiúnak, részben lolitának öltözött, pixie hajú modell nyitott meg, aki nem volt más, mint az Adidasnak is tervező Lotta Volkova, a zseniálisan különc stylist, akitől csupa szokatlan és váratlan húzásra számíthat az ember.

Lotta Volkova

Volkova bár Oroszországban nőtt fel, figyelemmel kísérte az 1990-es években az Eurotrash című brit tévésorozatot, melynek házigazdája a Madonna kezét háromszor megkérő Jean Paul Gaultier és Antoine de Caunes tévés voltak. „Ami igazán megdöbbentett, az a rendkívüli különcsége, a megalkuvást nem ismerő víziója, és a kultúra, a művészet és a zene iránt érzett szenvedélye és ünneplése volt. Ez a tudatosság alkotja Jean Paul Gaultier hihetetlen, extravagáns és rendkívüli világát” – nyilatkozta a stylist, aki fiatalkora nagy ikonjával hozott tető alá egy kapszulakollekciót, ami Jean Paul Gaultier archívumából ás eső néhány izgalmas darabot.

Kúp alakú melltartó, rózsaszín bársony, valóságosnak ható meztelen ruha: Lotta Volkova azzal a céllal nyúlt a vintage darabokhoz, hogy azokat megmutathassa és elérhetővé tegye azon fiatalabb generációk számára, akik a retró darabokat keresik. Szó sincs az egyes tervek újrakiadásáról, Volkova valamennyit átalakítja, hiszen az ő ereje ebben rejlik.

Forrás: Vogue Nyitókép: Getty Images Fotó: Johnny Dufort

Olvasd el ezt is!