A sztárvilág rövid menyasszonyi ruhás arái

2022. június 06.
Tudtad, hogy a hírességek valójában már évtizedek óta megpróbálják ledönteni azt a tabut, miszerint egy arának mindenképpen hosszú szabású modellben kell elvonulnia az oltárig?

Bár a menyasszonyi ruhák a hagyományok szerint fehér színűek és talpig érnek, ma már egyre többen akadnak olyanok, akik fellázadtak a normák ellen – különösen igaz ez a sztárok körében. Ugyan a legnépszerűbb divattervezők mind a lábaik előtt hevernek, így gyakorlatilag bármilyen grandiózus modellt megálmodhattak volna maguknak (például több méteres uszállyal), ők mégis inkább a rövidebb verzióra szavaztak és lábat villantottak, mert úgy érezték, a tradicionális ara képe egyszerűen nem passzol hozzájuk. Kourtney Kardashian például már háromszor is kimondta az igent Travis Barkernek és (ahogyan arra számíthattunk is tőle) egyik alkalommal sem akart megfelelni semmilyen elvárásnak. Ezért mindegyik esküvőjén miniruhában fogadott örök hűséget szerelmének.

Ráadásul az egyik nagy napján még azzal is meglepte a világot, hogy a fehér szín helyett a feketét választotta.

Kourtney Kardashian esküvője

Ám közel sem ő az első lázadó a híres menyasszonyok sorában, hiszen Elizabeth Taylor vagy Audrey Hepburn már a ’60-as években elkezdték egyengetni az utat a jövő „nem tradicionális” arái számára. A szakértők azt mondják, az elkövetkező években gyakorlatilag robbanásszerűen megnő majd azoknak a száma, akik a mini mellett döntenek, és ennek az okát többek között a koronavírus-járványban és a lezárásokban kell keresni. Sokaknak többször is el kellett halasztaniuk az esküvőjüket, így amikor végre lehetőségük nyílik az oltár elé vonulni, azt egy kifejezetten látványos modellben szeretnék megtenni.

Most pedig utazzunk vissza egy kicsit az időben! Megmutatjuk a legemlékezetesebb rövid menyasszonyi ruhákat a sztárvilág történetéből. Könnyen lehet, hogy téged is „lázadásra” inspirálnak majd…

Elizabeth Taylor például azt a körömvirágszínű sifondarabot viselte a Richard Burtonnal kötött ELSŐ házassága alkalmából (de összesen nyolc menyegzője volt), amit egyik leghíresebb filmjének, a Kleopátrának a jelmeztervezője, Irene Sharaff készített neki 1964-ben.

Elizabeth Taylor és Richard Burton első esküvője

Audrey Hepburn pedig egy magas gallérú, rózsaszín Givenchy darabot vett fel, amikor 1969-ben hozzáment második férjéhez, Andrea Dottihoz.

Audrey Hepburn és Dr. Andrea Dotti esküvője

De még őket is „lekörözte” Yoko Ono, aki a miniruháját térdzoknival és teniszcipővel egészítette ki, amikor kimondta az igent John Lennonnak 1969-ben.

John Lennon és Yoko Ono esküvője

Emma Stone ugyan a legnagyobb titokban ment hozzá Dave McCaryhez 2020-ban, két évvel később azért a Met-gála tiszteletére elővette a szekrényéből a menyasszonyi ruháját, amiben a lagziján bulizott. Így már tudjuk, hogy ő sem a hosszú verzió mellett döntött, hanem ebben a Louis Vuitton miniben ünnepelt.

Emma Stone a 2022-es Met-gálá

A Spice Girlsből jól ismert Emma Bunton tíz év jegyesség után kötötte össze az életét Jade Jonesszal – méghozzá ebben a rövidre szabott Miu Miu darabban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

emmaleebunton (@emmaleebunton) által megosztott bejegyzés

Keira Knightley pedig Emma Stone-hoz hasonlóan többször is újrahasznosította már az esküvői ruháját a vörös szőnyeges eseményeken. Úgyhogy ő biztosan nem bánta meg, hogy nem kért hosszú uszályt a Chaneltől.

Keira Knightley a Chanel menyasszonyi ruhájában

Fotó: Getty Images

A menyasszonyi ruhákat tényleg nem csak egyszer lehet viselni!