Smaragd tiarával ünnepli a királynő platinajubileumát a Bulgari

2022. június 09.
II. Erzsébet királynő uralkodásának hetvenedik évfordulója alkalmából álmodta meg a Bulgari a lélegzetelállító Jubilee Emerald Garden ékszerkollekcióját, amelynek főszereplője egy smaragdtiara.

A királynő platinajubileumára tervezett Bulgari tiara egy ötvösmester keze munkáját dicséri, aki 1500 órán keresztül dolgozott a nemes ékszeren. A mérnöki precizitással megtervezett fejdísz 63,44 karátos, lótuszvirág gravírozású zambiai smaragdból és gyémántból készült. A drágaköveket az évforduló alkalmából platinába foglalták. A tiara, mint a Bulgari számos ékszere, teljesen átalakítható, és nyakláncként is viselhető.

Bulgari tiara

„Ez az ékszer II. Erzsébet királynő 70 éves uralkodása előtt tiszteleg – mondta Lucia Silvestri, a Bulgari ékszerek kreatív igazgatója. – A királynő és a smaragdok iránti történelmi csodálat inspirált, egy olyan darabot akartam tervezni, amelynek középpontjában egy feltűnő, csiszolt smaragd áll, és ami megmutatja a Bulgari kézműves mesterségét és kreativitását.”

A Bulgaritól már megszokhattuk, hogy egy-egy ékszerkollekciójával a legbefolyásosabb nők előtt tiszteleg. Az olasz márkát olyan hírességek inspirálták a múltban, mint Grace Kelly, Letícia spanyol királyné, Rania jordán királyné, Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida és Sophia Loren.

Forrás és fotók: Bulgari

Olvasd el ezt is!