A fény és az árnyék világába visznek ezek az Hermès ékszerek

2022. július 18.
Hetedik haute bijouterie kollekciójában olyan drágaköveket használ az Hermès, amelyek egyedi tónusai földünk ragyogását és értékességét szimbolizálják.

A haute bijouterie szókapcsolatot az Hermès alkotta meg, és bár a bizsu általában egy kevésbé értékes ékszert jelöl, a divatháznál természetesen szó sincs erről, mindössze egy szójáték az egész, ami egy olyan pazar drágakövekből építkező kollekciót jelöl, ami hibátlanul harmonizál a divatház ruháival, kiegészítőivel.

A Les Jeux de l’Ombre kollekció 53 darab lenyűgöző ékszerből áll, amelyért a 21 éve hivatalban álló kreatív igazgató, Pierre Hardy a felelős. A dizájner a tervezés során a kontrasztokkal, a fény és az árnyék kettősével játszott. Az egyes darabokban a titán kapja az árnyék szerepet, az ebbe foglalt drágakövek szabályosan felszabadulnak a beeső fény hatására. A Chaînes d’ombre, a Collier Couleurs du jour és a Lumières brutes a kollekció legprecízebb darabjai, melyek aprólékos és finom kivitelezéssel, esetenként több mint 2000 órányi munkával születtek meg.

A tervező külön ódát írt a színek árnyalatáról: a Lumières brutes-ben például nyers, csiszolatlan drágakövek, sárga és barna gyémántok, Spessartit- és Tsavorit-gránátok, izgalmas textúrájú és intenzitású turmalinok összjátékáról mesél.

8 fotó megtekintése

Az ékszerek szerelmesei a kollekciót 2022. július végéig tudják megtekinteni a a párizsi Faubourg Saint-Honoréban, online pedig ITT!

Forrás: Vogue Fotó: Hermès

Olvasd el ezt is!