10 legyező, ami több mint must have kiegészítő

2022. augusztus 09.
Minden jó elmondható a legyezőről: stílusos, látványos, hasznos, mi több: életmentő a hőségben, ráadásul a fenntarthatósági elvekhez is remekül passzol.

Ha a helyzet úgy kívánja, papírból is megéri hajtogatni egyet, hogy kicsit hűteni tudjuk magunkat, ám mennyivel különlegesebb, ha a nyári napi pakk tartalmaz egy mutatós legyezőt is. A legyező a kiegészítők éke, aminek múltja hol bájjal, hol pikantériával van tele, gondoljunk csak a rizsporos parókás hölgyek legyezőnyelvére, vagy úgy egyáltalán, a sok-sok évszázad asszonyainak tekintetére, amit ha kellett, gondosan legyezőjük mögé rejtettek.

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A spanyolok, olaszok eszköztárából máig nem kopott ki a legyező, mely a forró napokon nekünk is vigaszt nyújthat, akár fesztiválra megyünk, akár csak a forró belvárosban próbálunk eljutni A-ból B-be.

Fotó: Amy Sussman/Getty Images for Coachella

Fotó: Foc Kan/WireImage

Válogatásunkban találtok natúr színűt és élénk mintákkal ékesítettet is, nem egy legyező magyar tervezők munkáját dicséri. Ám bármilyet is választotok, jobb ha tudjátok, legyezőt használni addiktív, elég egy kis idő, és imádni fogjátok a szettetekhez válogatni őket, akár csak a cipőket, kézitáskákat.

Ankafans – 25 €

BZZZ 9900 Ft

Szépművészeti Múzeum – Múzeum Shop 4500 Ft

Artfans – szimpladesign.com 6800 Ft

Butlers 1690 Ft

 

Ankafans 30 €

BZZZ 9900 Ft

Loewe – net-a-porter.com 220 €

Gucci 430 €

Parfois 4995 Ft

Ezt olvastad már?