Felejthetetlen kerti partit akarsz szervezni? Ezekre feltétlenül szükséged lesz!

2022. július 11.
Már javában tombol a nyár és vele együtt a hőség is, de amikor éppen nincs tikkasztó meleg, legtöbben a szabad ég alá vágyunk. Lepjük meg egy kerti partival a családunkat, a barátainkat vagy a gyerekeket, hiszen nincsen üdítőbb az együtt töltött emlékezetes pillanatoknál. Már csak a szervezés maradt hátra, ugyanis mi összegyűjtöttük a legfontosabb kellékeket, amik nélkül biztosan nincs jó buli.

Hogy mi kell egy jó kerti partihoz? Jó társaság, kellemes hangulat, szép idő és sok finomság – vágnánk rá rögtön. Valójában persze nem ennyire egyszerű. Elengedhetetlenek például a kényelmes ülőalkalmatosságok, és asztalra is szükségünk lesz, ahová kipakoljuk az ételeket és italokat. Persze az is jó megoldás, ráadásul kimondottan hangulatos is, ha bútorok helyett pokrócokon, párnákon, babzsákfoteleken helyezkedünk el. Ebben az esetben asztalra sincs feltétlenül szükségünk, elég néhány tálca is, hogy ne boruljanak fel a teli töltött poharak és tálak.

kerti-partit-kellek-dekor

A finom falatokat se felejtsük el, anélkül egy összejövetel sem az igazi. Egy jó társaságban érdemes közösség programot csinálni a harapnivaló elkészítéséből. Maradhatunk például a hagyományos tábortüzes sütögetésnél, de a bogrács vagy a tűz fölé szerelhető sütőlap is jó megoldás lehet. Építhetünk kültéri kemencét, de beszerezhetünk egy kerti sütőt vagy grillt is. Ne feledjük, a legjobb pillanatok a konyhában kezdődnek – ez esetben a szabad ég alatt. Nemrég mi is összegyűjtöttünk három könnyed receptet: a francia cseresznyés pite, a cseresznyeszorbet és a bögrés-fahéjas cseresznyés pite elkészítését ide kattintva érheted el.

Kattints a képre a játékért!

torley-jatek

Mindemellett a napvédelemről sem szabad elfeledkeznünk. Amennyiben a kiépített terasz kevés árnyékot biztosít, mindenképp gondoskodjunk a napernyőkről vagy sátrakról. Érdemes lehet naptejet is beszereznünk, mert valakinek biztosan szüksége lesz rá, és nem árt néhány legyező sem, hogy ne bukdácsoljunk a ventilátor vezetékében. Ugyanilyen alaposan készüljünk fel a naplementére is, hiszen ha megjelennek az éjszaka vérszívói, könnyen élvezhetetlenné válik a buli. A szúnyogírtó fáklya vagy lámpa, speciális füstölő és bőrre kenhető spray áldásos lehet a moszkitók ellen. Persze, ha az évszázad (vagy minimum a nyár) legjobb kerti partiját akarjuk megszervezni, akkor ennél sokkal többre lesz szükségünk, hiszen ezek csak az alapvető hozzávalók. Nézzük, mik azok a legfontosabb kellékek, amik nélkül nincs jó kültéri buli 2022 nyarán!

1. Hűsítők

Jég nélkül hamar kiszáradunk a szabadban, ráadásul ha nem gondoskodunk állandó hűsítőkről, akkor bizony legközelebb vendégeink sem nagyon lesznek. Mivel a sok folyadék elengedhetetlen a hőségben, jól tesszük, ha beruházunk egy jégtartályos italadagolóra, ami folyamatosan frissen tartja az üdítőt és arról is gondoskodik, hogy ne kelljen percenként a házban lévő hűtőhöz rohangálnunk, hogy kiszolgáljuk a meghívottakat – így meg tudják oldani maguknak is.

2. Fények

Egy igazán jó hangulatú kerti parti nem feltétlenül akkor ér véget, amikor lemegy a nap, viszont egy idő után fárasztó lesz életben tartani a tábortüzet, úgyhogy készüljünk pokrócokkal és hangulatvilágítással. A gyertya nem feltétlenül jó ötlet, főleg ha tikkasztó hőség van és még alkoholt is fogyasztunk, de a fák köré tekert vagy kifeszített színes fényfüzér, esetleg az ágakra akasztott lampion olyan mesevilágot varázsol, hogy a vendégeink a következő buliig emlegetni fogják. Helyezzük a fényforrásokat a stratégiai pontokra, vagyis a büféasztal köré és a toaletthez vezető útra. Ezek a napelemes flamingók például éjjel-nappal díszítik majd kertünket.

3. Játék

Összegyűlhet akér a világ legjobb társasága is, egy idő után sajnos mégis el tud laposodni a buli – kivéve, ha elő tudunk kapni egy jó társasjátékot! Ha vannak olyanok a csapatban, akik nem ismerik egymást, akkor azért, ha pedig már rég összeszokott társaság vagyunk, akkor azért a legjobb választás a Körvonal, amivel olyan dolgokat tudhatunk meg egymásról, amikre nem gondoltunk volna. Szintén jól összekovácsolja az embereket a Fedőnevek: ez az asszociációs játék igazán felejthetetlen pillanatokat szül, ugyanis közben végig a másik fejével kell gondolkodnunk.

4. Dekoráció

Érdemes időt és figyelmet szentelni a tökéletes dekorációra, ugyanis az ügyesen megtervezett környezet meg tudja alapozni a jó hangulatot. Először is, ahelyett, hogy a boltba rohannánk, próbáljuk meg a saját kezünkkel elkészíteni a díszítést. Gondolkodjunk környezettudatosan: a szezonális virágok – de akár a cserepes növényeinket is használhatjuk –, a színes füzérek, mintás párnák és pokrócok a Bonamiról, vagy akár a festett, kidekorált befőttesüvegben elhelyezett gyertyák is jól mutatnak az asztal közepén.

5. Zene

Nincs is hangulatosabb, mint a tábortűz körül énekelni gitárkísérettel, de azért nem árt, ha gondoskodunk az állandó háttérzenéről. Mindneképpen szerezzünk be egy hordozható hangszórót, hogy ne bukdácsoljunk a vezetékekben. Erre bárki rácsatlakozhat a telefonjával Bluetooth-on keresztül – mehet a kívánságműsor, hiszen mindenki szeretné hallani a kedvenc számát!

+1 Pezsgő

Ha szeretnénk még stílusosabban pezsegni ezen a nyáron, akkor a medence partja és a Hungaria 15. limitált tétele tökéletes párost alkothat. Korlátozott számban – a Syrah rosé brut esetében 12 000 palack erejéig – hozzáférhető pezsgőink sorában ez az első rosé! A pezsgőmester a kierjedést követően 15 hónapig palackban érlelte, hogy a vibrálóan élénk színű Syrah rosé, melynek kortyát illatában és ízében is végigkíséri a ribizli és az érett meggy, végül roséra jellemző stílusban, de a hosszú érlelésnek köszönhetően kerek savakkal, hosszan búcsúzzon a szájban. Friss gyümölcsösség, üdítő érleltséggel párosulva – ez a Hungaria Finesse 12 000 palackba zárva.

Keresd a Hungaria Syrah rosé brutot a Pezsgőwebshopban!

Fotó: Getty Images, Kütyübazár, Deconline, Társasjátékvásár.hu, Bonami, Emag, Hungaria

Olvass tovább!