Ez a születési hónapod drágaköve

2022. szeptember 04.
Mindenkinek van csak rá jellemző ásványa. Vajon a tied stimmel?

Január: gránát

Bár a gránátot többnyire vörös kőként ismerik, számos színben kapható, beleértve a zöldet, a narancsot, a sárgát és a lilát. Afrika különböző helyeiről érkeznek ezek: Madagaszkárból, Tanzániából, Namíbiából, Maliból, Mozambikból és Elefántcsontpartról a Srí Lankáról származó narancssárga változat mellett. Noha a gránát önmagában is gyönyörű, különösen jól párosítható opállal, amely visszatükrözi tüzes tulajdonságait.

Február: ametiszt


Az ametiszt egy kvarc, amely a lila színek széles skáláját öleli fel a világos ibolyától a mély és sötét szilva árnyalatig. Üvegesnek tűnik, felülete fényvisszaverő. A kő tulajdonságai állítólag erősebbé teszik a kapcsolatokat. Párosítsd kis smaragddal vagy gyémánttal, olyasmivel, ami nem nyomja el az ametiszt színét.

Március: akvamarin

A világoskék akvamarint egykor a tengerészek hordták, hogy biztonságban legyenek a hullámok hátán. Jól illeszkedik a pasztell, világos színű drágakövekhez.

Április: gyémánt


A gyémántok sok ember számára ideálképek – minél nagyobb (és drágább), annál jobb. Szinte minden kontinensen kialakulnak a földköpenyben. A csillogó gyémántok színe a tiszta fehértől a sárgáig, barnáig és szürkéig terjedhet. A gyémántok alapvetően minden kőhöz jól passzolnak.

Május: smaragd

Az élénkzöldtől a kékeszöldig terjedő színű smaragd bár gyönyörű, nagyon gyenge kő, könnyen eltörhet. Leginkább Kolumbiában, Brazíliában és Zambiában bányásszák, bár más helyeken is felbukkannak. Viselj smaragdot önmagában, vagy vedd körül kisebb kövekkel, például rubinokkal, zafírokkal vagy peridottal, hogy védelmet nyújtsanak számára!

Június: gyöngy

A júniusi babák születési köve valójában biológiai eredetű. A krémszínű fehértől az ezüstig terjedő kerek gyöngyök annak az eredményei, hogy egy osztriga vagy kagyló megpróbálja megvédeni magát egy betolakodótól. A megfelelő módon a bölcsességet, a tisztaságot és a védelmet képviselik. Párosítsd a gyöngyöket más gyöngyökkel – ideális esetben egy egész sorral!

Július: rubin

A mélyvörös rubinok a szenvedélyt és a gazdagságot képviselik – és nagyon sok helyen megtalálhatók, köztük Mianmarban (ahonnan a legjobb minőség származik), Kambodzsában, Pakisztánban, Thaiföldön és az Egyesült Államokban. Ennek ellenére a jó minőségű rubinok meglehetősen ritkák. Ezek a kövek gyémántokkal és egymást kiegészítő színű drágakövekkel működnek a legjobban, ilyen például a smaragd.

Augusztus: peridot

A világoszöld peridot az erőt szimbolizálja, és a néphit szerint megakadályozza a rémálmokat. Sok helyről érkezik az Egyesült Államokból, és a világ minden tájáról. A Peridot a legjobb önmagában állva, mivel a színe finom zöld.

Szeptember: zafír


A zafír születési követ általában ragyogó kék kőnek tekintik. De a drágakő sokféle színben (beleértve a rózsaszínt és a sárgát) pompázik, sőt egyszerre(mint például a kék és zöld páva Montana zafír) ismerhető. A legjobb minőségű zafírok Srí Lankáról származnak. A szabványos kék színhez válassz tanzanitet és akvamarint a szép kombináció érdekében!

Október: opál

A világ opálkészletének 95 százaléka Ausztráliából származik, bár Észak-Amerikában is megtalálható. Akkor keletkezik, amikor a szilícium-dioxiddal teli víz a föld repedéseibe szivárog. A víz elpárolog, és a szilícium-dioxid-lerakódás megmarad, majd rétegről rétegre opál képződik belőle. A kövek áttetszőek, és belülről különböző színekben csillognak, ezért viseld őket önmagukban is, hogy kiemeld a fényüket!

November: topáz

A topáz szivárványos színekben képződik, bár a leggyakoribb típus színtelen. Színt kap a kőben lévő hőtől vagy kémiai szennyeződésektől, de néhány topázt a napfény fehérít ki. A leghíresebb közülük Szibériából, Brazíliából és Japánból származik. A topáz jól illeszkedik a legtöbb más kőhöz.

December: türkiz

Amerika délnyugati részén mindenhol és mindenben találsz türkizt. Ennek az az oka, hogy az átlátszatlan világoskék kő leggazdagabb lelőhelyei Arizona és Nevada. A türkiz akkor néz ki a legjobban, ha természetes színekkel és anyagokkal, például fával vagy semleges árnyalatokkal párosítod.

Forrás: Apartementtherapy, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!