6 alkalom, amikor a királyi család tagjai testre simuló ruhát viseltek

2022. augusztus 25.
Az évek során hozzászokhattunk, hogy a hercegnők és a királynő többnyire a konzervatív megjelenést részesítik előnyben, de időnként azért még ők is kivételt tesznek.

Ha az öltözködésről van szó, akkor egyáltalán nincs egyszerű dolga a brit uralkodói család női tagjainak, ugyanis elképesztően szigorú dress code-ot kell követniük a nyilvánosság előtt. A nadrág kifejezetten nem támogatott viselet a köreikben, továbbá nem villanthatják ki a vállaikat, kötelező harisnyát hordaniuk és nem vehetnek fel térd fölé érő ruhákat – hogy csak néhányat említsünk a végeláthatatlan szabályok közül. Egy biztos, a kihívó ruhákat hivatalosan tiltólistára kell(ene) helyezniük, de azért néha előfordul, hogy fellázadnak az előírások ellen, és egy merészebb szettben jelennek meg a hivatalos eseményeken – például egy-egy testhezálló darabban. Az évek során többen is bevállaltak már olyan ruhákat, amelyek tökéletesen kiemelik az alakjukat – és egyértelműen magukra vonzzák mindenki tekintetét.

Ilyen volt például az a modell is Victoria Beckham kollekciójából, amelyet Meghan Markle viselt 2020 márciusában.

Meghan Markle

Ugyanezt a ruhát viselte Zsófia wessexi grófné is 2015-ben, csak éppen narancssárga árnyalatban.

Zsófia wessexi grófné

Katalin hercegné pedig lélegzetelállító volt ebben a szűkre szabott kék ruhában.

Katalin hercegné

A protokoll talán nem támogatja a merész, testhezálló, élénkpiros darabokat, Beatrix hercegnő viszont annál inkább.

Beatrix hercegnő

De aligha feledkezhetnénk meg Diana hercegné kis fekete bosszúruhájáról, amelyet azért vett fel, hogy „úgy nézhessen ki, mint egymillió dollár”.

Diana

És hiszed vagy sem, néha még II. Erzsébet sem követette a szabályokat…

II. Erzsébet

Fotó: Getty Images

Ezeket a történeteket ismered?