Te hordanál szürreális alkotásokat magadon?

2023. február 11.
A Tiny Wasteland márka mögött álló Csákvári Péter különleges fotóit már nem csak Magyarországon ismerik egyre többen, világszerte kapkodnak érte a kiállítás-szervezők, és egyre több márkával kollaborál. Most már a testünkön is hordhatjuk néha bizarr, néha vicces, de mindig elgondolkodtató alkotásait.
Csákvári Péter

A pályáját ételfotósként kezdő művész már hetedik éve alkotja meg sorra miniatűr világait, amelyeknek lényege, hogy a 3D-nyomtatott, elképesztően apró figurák hétköznapi, normál méretű tárgyakkal állnak interakcióban. A képekhez összerakott háttereket, terepeket szintén az alkotó rakja össze különböző technikákkal. Az így elkészített jelenetek általában mindenki számára ismert eseményekre, helyzetekre, szituációkra reflektálnak.

Péter 2017 óta válik egyre ismertebbé, akkor a Sony World Photography Awards-on lett harmadik helyezett, nemsokára Londonba hívták kiállítani, később Kínában mutatták be képeit, 2023 elején pedig Azerbajdzsánban készített a helyi legnagyobb kávézóláncnak Tiny képeket. Közben folyamatosan keresik meg hazai és nemzetközi cégek is, hogy elkészítse reklámanyagaikat.

A Tiny Wasteland újabb mérföldkőhöz érkezett, és viselhető formában bárki beszerezhet egy eredeti példányt: pólókat, pulóvereket, bomberdzsekiket adott ki Péter egy hazai ruhagyártó, a Kenny.hu webáruház közreműködésével. A darabok limitált példányszámban kaphatók, és olyan közkedvelt jelenetek közül válogathatnak az érdeklődők női és férfi ruhadarabokon egyaránt, mint a „Plastific Ocean”, a „Hungarian Dream”, a „Bugfix” vagy épp a „Sponge Mower”.