Balletcore – a lágy trend, ami keményen diktálja a 2023-as divatot

2023. február 27.
A balerinacipő csak egy, a balletcore trend megannyi, népszerű divatdarabja közül.
balettcore stílusú szettek

Sportos, ám kifinomult, kényelmes és feminin, gyengeség még nyomokban sem jellemzi a balletcore-t, 2023 nagy kedvencét. A balett világából merítkező trend kecses ellenpontja a valóságnak, melyben nem árt keménynek lenni – talán épp ebből fakad népszerűsége is.

A balerinák ruhatárának meghatározó elemei, mint a balettcipők, tütük, dresszek, szépen keverednek a balletcore-ban az athleisure sportosságával, és csak rajtunk múlik, melyik oldalát domborítjuk ki a trendnek. A kecses, romantikus irányzat Carrie Bradshaw ezredfordulós bohémságával karöltve mutatja az utat az öltözködésben olyan alapdarabokkal felszerelkezve, mint a

  • tüllszoknya
  • balerinacipő
  • body
  • testre simuló, könnyed kardigánok
  • lábszármelegítős zokni.
5 fotó megtekintése

Az áttetsző rétegek és fodrok kedveltek, a pasztell színek népszerűek, ám a rózsaszín és fehér nem oligarchákként uralják a terepet, a balettcore-ba belefér a fekete és megannyi más intenzív árnyalat is, melyek mind más és más oldalát villantják meg a trendnek. Mi több, a frivol ruhákat érdemes karakánabb darabokkal párosítani, például műbőr dzsekivel, szövetkabátkával, kötött darabokkal, szó sincs róla, hogy túlerőltessük a balerinahatást.

Fotó: Claudio Lavenia/Getty Images

MSGM – Spark le Monde 79 990 Ft

Zara 8 995 Ft

Bershka 8 995 Ft

Oysho 4 595 Ft

Fotó: Valentina Frugiuele/Getty Images

Pinko 275 €

Answear Lab – answear.hu 40 990 Ft

Miu Miu 

Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images

Reserved 7 995 Ft

Only – About You 10 490 Ft

Pinko – Farfetch 243 €

Zara 9 995 Ft