Ha biztosra mennél: 12 csinos és vagány szett tavaszra

2023. április 03.
2023 tavaszi trendjei valószínűleg azóta csábítanak bennünket, mióta tavaly szeptemberben bemutatták őket a divatheteken. Merész színek, álomszerű ruhák, visszafogott, mégis fényűző darabok voltak a középpontban. Bár kint még mindig hűvös van, azért fejben már elkezdhetjük megtervezni az outfitjeinket.

Eltökélt szándékunk, hogy a lehető leghamarabb elkezdjük beépíteni a megjelenésünkbe a tavaszt – még úgy is, hogy hol itt, hol ott adunk néhány élénk színt a ruháinkhoz. Idén a szoknyától a ruháig, a szabásformáktól az anyagokig minden terítékre kerül. Különösen nagy népszerűségnek örvendenek a könnyen hordható – főleg a kötött –  ruhák, és a maxi szoknyák is a bevásárlólisták elejére kerültek. Összegyűjtöttünk néhány stílusötletet, hogy miket viselhetünk idén tavasszal. Ezek az összeállítások csak egy-két darabból állnak, amiket könnyen újraalkothatunk, kísérletezhetünk velük.

Ing + farmer

Stílustanács: Tavasszal valószínűleg a farmer lesz az egyik alapdarabunk, ezért egy farmer + ing párosítással nem lehet sosem melléfogni. Viselhetjük edzőcipővel a lazább, vagy akár egy félcipővel az elegánsabb megjelenésért.

Magas derekú mom fit farmer

Bomber dzseki + pliszé szoknya

Stílustanács: A bomber dzsekik újra hódítanak ezekben a hónapokban. Mivel nem bízhatunk a napos és felhőtlen időjárásban, ez a kabát az esősebb napokra is alkalmas lehet. Egy visszafogott árnyalatú midi vagy maxi szoknyával kiegészítve növeljük a szabás vonalát, és így overál hatást érhetünk el a teljes szettel.

Answear Lab bomber dzseki X limited collection SISTERHOOD
Mohito midi szoknya

Fehér póló + farmerszoknya

Stílustanács: Nagyon sok tavaszi outfit kezdődik egy egyszerű fehér pólóval. Számos különböző variációban viselhetjük, akár sportosan, akár elegánsabb összeállításhoz is. Ha az időjárás engedi, akkor kombinálhatjuk egy most trendi maxi farmerszoknyával és rövid kabáttal.

Zara fehér póló
Tommy Hilfiger farmerszoknya

Bőrkabát + egyenes szárú nadrágok

Stílustanács: Egy jó bőrdzseki valószínűleg minden gardróbban megtalálható. Pont azért, mert rengeteg outfit kiegészítője lehet. A nőies ruháktól kezdve a most divatos egyenesszárú szövetnadrágokig szinte bármihez fel lehet venni.

Massimo Dutti motoros dzseki
Max Mara egyenes szárú nadrág

Kényelmes és egyszerű ruhák

Stílustanács: A tavasz a könnyedségről is szól, végre nem kell nagykabátokat, sapkákat és sálakat magunkra aggatni. Egyszerűen felkaphatunk magunkra egy kötött ruhát, és már kész is a szettünk. Alkalomtól függően cserélgethetjük hozzá az edzőcipőt és az elegánsabb cipőket.

Max Mara gyapjú és kasmír ruha
Stradivarius midi ruha

Ballonkabát + színes pulóver + farmer

Stílustanács: A ballonkabát a tavasz egyik legmeghatározóbb ruhadarabja. Könnyű, stílusos és ha vízálló is egyben, akkor az esetleges tavaszi záporoktól is megóv. A mostani időszakban kiegészíthetjük egy színes kötött pulóverrel és egy világos farmerrel, hogy tükrözzük a tavasz színességét.

Tommy Hilfiger ballonkabát
A trench coat ára: €379.90
Reserved csavart mintás pulóver
Zara farmernadrág

Nyáriruha + farmerkabát

Stílustanács: A nap első sugarainak megjelenése óta álmodozunk a nyárról és a melegről. Ebben segítenek könnyű nyáriruháink, amelyeket rögtön elővettünk a szekrények mélyéről. Amíg az igazán melegre várunk, addig egészítsük ki egy farmerdzsekivel.

Vila Viala midi ingruha
Guess farmerdzseki

Szövetkabát + nadrág + csizma

Stílustanács: Sajnos a tavaszi napok többsége még inkább hajlik a hideg felé. A megoldás a réteges öltözködés. Egy szövetkabátban nem fogunk fázni, plusz az is jó, hogy szinte bármivel fel lehet venni.

Mohito kétsoros kabát
Reserved elegáns nadrág

Farmer + farmer

Stílustanács: A különböző farmer anyagú nadrágok és dzsekik minden ruhatár alapelemei. A tavasz egyik leghatásosabb párosítása a kettő egyszerű kombinációja vagy egy teljes farmerruha és farmerdzseki együttese.

Tommy Hilfiger ingruha
Az ingruha ára: €119.90

Csíkos pulóver + farmer + loafer

Stílustanács: A keresztben csíkos pulóverek most az egyik legnépszerűbb ruhadarabok pár hónapja. Még nem érdemes eltenni őket a szekrények mélyére, mert egy könnyű pólóval, farmerral és loafer cipővel kiegészítve rendkívül divatos összhatást érhetünk el.

Levi\'s laza szabású farmer
Garbónyakú pulóver

Co-ord szettek

Stílustanács: Egy jó co-ord szett rengeteget segíthet nekünk. Először is megszűnik a stressz, amit a ruhadarabok összepárosítása okoz, másodszor pedig biztos, hogy jól összerakott szettünk lesz.

Zara mintás blúz és nadrág
Bandeau felső és szoknya
A top ára: £9.99 A szoknya ára: £19.99

Steppelt kabát + egyszerű nadrág

Stílustanács: Ha igazi jelre várunk, hogy megérezzük az időjárás változását, akkor figyeljük meg, ahogy szépen lassan egyre több vékony steppelt kabát lesz az utcán az embereken. Ez a kabát minden tavasszal visszatér az aktuális divattól függetlenül.

Massimo Dutti steppelt kabát
Tom Tailor steppelt kabát
Vero Moda elegáns nadrág
Vero Moda elegáns nadrág

Szerző: Bognár Anna gyakornok