A bátor nőknek szól az EVELINFINK új, Courage kollekciója

2023. május 14.
EVELINFINK AW2324 COURAGE kollekciója márciusban debütált a sajtó, az influencerek és a kiemelt vásárlók előtt. A privát eseményt a Corinthia Budapestben rendezték meg, ahol a vendégeket az exkluzív runway show mellett egyéb meglepetések is várták.
A Corinthia Budapestben debütált EVELINFINK AW2324 COURAGE kollekciója

Az est háziasszonya, György-Horváth Zsuzsa nyitotta meg az eseményt, majd egy rövid interjú keretein belül a tervezőt, Fink Evelint kérdezte, aki aktuális kulisszatitkokat is megosztott a közönséggel. Ezt követően egy fiatal tehetség, Gertler Teo hegedűszólista vette át a színpadot, aki virtuozitásával teljesen elvarázsolta a közönséget. Az inspiráló felvezetés után elkezdődött a show, EVELINFINK AW2324 kollekciójának divatbemutatója, amelyet Tigran Vardanjan DJ és producer kísért saját, kifejezetten erre az alkalomra készített mixeivel.

A Corinthia Budapestben debütált EVELINFINK AW2324 COURAGE kollekciója

A bemutató óriási sikert aratott, az est vége pedig kötetlen beszélgetésekkel telt, az alkalomhoz illő, elegáns cateringgel, és a Jammertal Borbirtok borkülönlegességeivel kísérve. A vendégek megkóstolhatták a Jammertal Rozét (2022), amely egy könnyed, friss, gyümölcsös tavaszi rozé, megízlelhették továbbá a Jammertal Villányi Francot (2016), amely már mélyvörös színével is vonzza a tekintetet. Két ízletes opció is választható volt még továbbá: a Cassiopeia Cabernet Sauvignon (2012) és a 400 Arpensis Onyx (2015). Előbbi egy komplex, egész estét borélményt nyújt, míg utóbbiban szeder, áfonya és cseresznye aromák vibrálnak, és alkotnak egyensúlyt a kishordós érlelés csokoládés jegyeivel.

Természetesen a búcsúajándék sem maradhatott el, így a vendégek egy sokszínű goodie baggel távoztak. Többek között a csomag tartalma volt a Fashion Street Magazin legfrissebb száma – THE FUTURE ISSUE –, amelyben a jövő izgalmas kérdéseit feszegetik a Z és alfa generáción is túl. Ajándék volt továbbá egy mini arcápolási rutin a Clinique best-seller termékeiből. Továbbá a Jammertal Borbirtok is kedveskedett egy szabadon felhasználható kedvezménnyel, és végül, de nem utolsósorban a vendégek egy ezüst EVELINFINK AirPods tartót is hazavihettek, amely az innovatív Piñatex anyagból készült.

A Corinthia Budapestben debütált EVELINFINK AW2324 COURAGE kollekciója

A kollekció 2023 ősztől lesz elérhető az EVELINFINK webshopon.

A COURAGE egy merész utazás a jövőbe

EVELINFINK 23-24 ősz-téli kollekciója a COURAGE nevet viseli – a jelen és jövő kihívásaival szembeni bátor, reziliens hozzáállást szimbolizálja. Folyamatosan új kihívásokat tartogató jelenünkkel és jövőnkkel csak tudatosan, optimistán, és önmagunkkal összhangban tudunk lépést tartani.

Fink Evelin a rá jellemző strukturált szabásvonalakkal, geometrikus formákkal teszi lehetővé a nők számára, hogy belső tartásukat és erős karakterüket megmutassák a világ számára – azt a belső hajtóerőt, amellyel könnyedén veszik az élet adta új helyzeteket, nem veszítve közben eleganciájukból és identitásukból. A sziluettek, karakteres szabásvonalak stabilitást adnak a nőnek, aki két lábbal a földön jár – miközben a hangsúlyos vállak a határtalanságot és az új lehetőségek felfedezését szimbolizálják. Ez az a bátorság, amit a kollekció darabjai képviselnek: valóságban gyökerezik, ám a lehetőségeknek csak a fantázia szabhat határt. A kollekció viselői akkor is bátran néznek a jövőbe, ha az éppen kiszámíthatatlannak látszik.

A Corinthia Budapestben debütált EVELINFINK AW2324 COURAGE kollekciója

Az előző kollekcióval folyamatosságot képez a Goldberger Textilgyár ikonikus mintáinak használata és újragondolása. Az absztrakt vonalak kaotikus rendszere a virtuális és valódi világ határainak összemosódását jelképezik. Határtalan új lehetőségek, folyamatos átalakulás, identitásunk újraalkotása: mind az új virtuális forradalom hozadéka – amelyek felfedezése a megszokottnál nagyobb bátorságot igényelnek. 

A darabok színvilágát a technológia és a kozmikus felfedezések ihlették. A Mars poros elhagyatott táját idéző inspiratív asztrovörös és a galaktikus kobaltkék a mindennapok realitásából való elvágyódásra és az új határok felfedezésére utalnak, egyben intergalaktikus fantáziabeli utazásra hívogatnak.

46 fotó megtekintése

A kollekció anyaghasználatát természetesség és fenntarthatóság jellemzik. Az erőt sugárzó bőrök fenntartható forrásból származnak, a biopamut, az újrahasznosított gyapjú és bambusz szövetek mellett a vegán selyem, a forradalmi Piñatex textília, és a halászhálóból újrahasznosított SEAQUAL anyag gondoskodnak arról, hogy a kollekció darabjaival minimalizáljuk ökológiai lábnyomunkat. Az újító anyagok mellett a hagyományos textíliák használatával (pl.  hernyóselyem és kupró) lesz a kollekció igazán előkelő és időtálló része az erős, öntudatos és bátor nők gardróbjának.