150 éves lett a világ kedvenc farmere, Levi’s® 501®-es!

2023. május 28.
1873. május 20-a történelmi nap volt: megszületett a farmer. Ezen a napon jegyeztetett be Levi Strauss és Jacob Davis elsőként amerikai szabadalmat a férfi munkanadrágok szegecsekkel való megerősítésére. Ez az amerikai vadnyugati munkások igényeinek megfelelő, kezdetben overallnak vagy derékoverallnak nevezett szegecselt nadrág vált aztán az évtizedek során szimplán „farmerként” ismertté.
150 éves lett a világ kedvenc farmere, Levi’s® 501®-es!

És milyen ismertté! Létezik néhány olyan ruhadarab, aminek kortól és helytől függetlenül állandó helye van a divat univerzumában, de még a sima fehér póló, vagy a kis fekete ruha sincs olyan régóta velünk, mint a klasszikus Levi’s® 501®-es farmer. Szó szerint mindenki hordta már a nagy hatású zenészektől, politikusoktól és filmsztároktól kezdve a hozzánk hasonló hétköznapi emberekig, és most az 501®-es farmer a 150-edik születésnapját ünnepli.

150 éves lett a világ kedvenc farmere, Levi’s® 501®-es!

Annak ellenére, hogy másfél évszázad telt el az első megjelenése óta, az 501®-es nem is lehetne frissebb. Rengeteg emlékezetes pillanat fűződik ehhez a nadrághoz, amik a világ leghíresebb farmerévé tették. Világszerte mindenki kedvence a kifutón vonuló hírességektől az utcán sétáló hétköznapi emberekig. Marlon Brando, Cindy Crawford, Debbie Harry, Cher és Run DMC egyaránt viselték és ott látjuk a mai It görlökön is, mint a Hadid nővérek, Hailey Bieber vagy Kaia Gerber.

150 éves lett a világ kedvenc farmere, Levi’s® 501®-es!

Az évforduló emlékezetessé tételére a Levi’s® idén egy sor különleges, illetve limitált kiadással lepte meg az 501®-es rajongóit. A férfiaknak szóló 501® ’54-est a márka archívumában őrzött 1954-es darabok inspirálták, a nőknek tervezett kollekció pedig a márka első, kimondottan nőknek tervezett, a szokásosnál magasabb derekú és jobban szűkülő szárú 501®-esére emlékeztető 501® ’81-essel bővül. Az idén megjelenő innovatív, új 501®-es modelleknek köszönhetően a jövő arról szól, hogy az 501®-es a következő 150 évben is a valaha készült egyik legtartósabb, legelőremutatóbb és legstílusosabb nadrág legyen.