A divatszakértő szerint ezt az anyagot és színt TILOS nyáron viselni

2023. július 17.
Hogyan néz ki a tökéletes nyári ruhatár? Jeremy Hackett brit divattervező, a Hackett férfi ruhamárka társalapítója tudja a választ.
A divatszakértő szerint ezt az anyagot és a színt TILOS nyáron viselni

A Daily Mailnek nyilatkozva a 70 éves divattervező összegyűjtötte azokat a legfontosabb tanácsokat, amiket a nyári öltözködés során mindenkinek érdemes lehet betartani. Lássuk, milyen színeket és anyagokat érdemes, és miket nem érdemes hordani a forró hónapokban!

Anyagok

A megfelelő szövetek kiválasztása rendkívül fontos eszköze lehet a hőség elleni küzdelemnek. Hackett a következőket tanácsolja: „Bármi, ami vászonból készült, tökéletes lehet a nagy melegben, és bár ez az anyag könnyen gyűrődik, ez is csak növeli a varázsát, és egy laza, visszafogott hangulatot áraszt”. De a szakértő szerint ugyancsak tökéletes viselet lehet minden, amit seersucker pamutból készül: ez a krepp kinézetére hajazó anyag elképesztően könnyű és jól szellőző, ráadásul a hullámos karakterének köszönhetően nem simul a bőrhöz, így a nyári melegben rendkívül komfortosan érezhetjük benne magunkat.

A divatszakértő szerint ezt az anyagot és a színt TILOS nyáron viselni

Tökéletes viselet lehet minden, amit seersucker pamutból készül

Bár egyeseket meglephet, a gyapjú egy másik anyag, amelynek viselését Hackett ajánlja. Azt mondja: „Van egy tévhit, hogy a gyapjú túl meleg nyárra, de léteznek hihetetlenül finom, könnyű gyapjúszövetek, amelyek nemcsak lélegzőek, de gyűrődésállóak is”.

És hogy milyen anyagot kell mindenképpen kerülnünk?

Hackett azt mondja, hogy a nyári hónapokban fontos, hogy kerüljünk mindent, ami szintetikus anyagból készült. A szintetikus anyagszálak, mint a poliészter, nylon vagy akril, nyáron nem jelentenek túl kényelmes választást. Egy 100 százalék poliészter póló ugyan felszív némi izzadtságot, a testhőt nem vezeti el, emellett a testszagot is felerősíti. 

Színek

Ha színpalettáról van szó, Hackett szerint „a tengerészkék és a fehér párosítása verhetetlen”. A minták terén a szakértő szerint a csíkok számítanak az első számú nyári mintának, mivel a hollywoodi sztár, Cary Grant stílusát idézik. A csíkos pólóktól és csíkos pulóverektől kezdve a csíkos nadrágokon át a csíkos úszónadrágokig mindent ajánl, bár hozzáteszi: „Egyszerre túl sok csíkosat nem szabad viselni, az tönkreteszi az összképet.”

A divatszakértő szerint ezt az anyagot és a színt TILOS nyáron viselni

A csíkok számítanak az első számú nyári mintának

Meglepő lehet, de Hackett szerint az egykor óriási öltözködési bakinak számító szandál-zokni kombó idén kifejezetten divatosnak számít. „A zokni és a szandál hosszú éveken át divatbakinak számított, ám a minap divatszerkesztők úgy nyilatkoztak, hogy a zokni és a szandál most hihetetlenül sikkesnek számít” – magyarázza.

És hogy melyik az a szín, amit mindenképpen kerülnünk kell?

Jeremy Hackett szerint a barna sötét árnyalatát ezekben a hónapokban inkább iktassuk ki a ruhatárunkból.

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images