Az 50 éves Kate Moss vadító csipkés pucérruhában ünnepelte születésnapját

2024. január 17.
Kate Mosst egyedi megjelenése, karcos stílusa és különleges ízlése tette a divatvilág állócsillagává.
Kate Moss 50 éves

Kate Moss neve – és arca – a  ’90-es évek óta világszerte közismert. Az ő berobbanása a divatvilágba jelentette a váltást a többek között Cindy Crawford, Claudia Schiffer és Naomi Campbell nevével fémjelzett „szupermodellkorszak” végén. Az addig szinte atletikus alkatú, magas, izmos, egészséges modell képét váltotta fel a törékeny, nullás ruhaméretet hordó, szinte betegesen sovány modellek megjelenése.

Ennek a típusnak a prototípusa volt Kate Moss, akit 14 éves korában szólított le egy modell ügynök a New York-i repülőtéren, ezzel elindítva egy szédületes karriert.

Moss nem csak a kifutón és a fotózásokon nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Gyakran volt hangos a sajtó őrült bulizási szokásai, állítólagos anorexiája és drogfüggősége, valamint viharos magánélete miatt is.

Mára azonban lenyugodott és 50. születésnapját Párizsban ünnepelte családja és barátai társaságában. Az ünnepségre egy nagyon szexi, csipkés pucérruhát vett fel, amihez egy köpenyt választott kiegészítőül.

Kate Mosst egy rajongója várta a buli bejáratánál.

Kate Mosst egy rajongója várta a buli bejáratánál

A kerek évforduló tiszteletére összegyűjtöttünk néhány emlékezetes momentumot a modell életéből.

Calvin Klein

A fiatal lány karrierjén a  Calvin Kleinnal való közös munka robbantotta be igazán. Az alábbi fotó egy 1994-es kampányhoz készült.

Kate Moss 1994-ben

Kate Moss 1994-ben

Az egyik első pucérruha

Moss 1993-ban, a Look of the Year partin viselte ezt az azóta ikonikussá vált áttetsző ruhát. Később azt nyilatkozta, nem tudta, hogy a ruha ennyire átlátszó, normál fényviszonyok között nem volt az. Csak a buli után megjelent fotókon látta, hogy a kamerák vakuja bizony elég egyértelművé tette, mit viselt alatta.

pucerruha-tortenet-divattortenet

Kate Moss túlragyogta Naomi Campbellt is az Elite modellügynökség partiján 1993-ban a pucérruhájában

Az egyik nagy szerelem

Johnny Depp és Kate Moss 1994 és 1997 között randiztak. A szakításuk után a színész azt nyilatkozta, hogy még egy nő iránt sem érzett így, és az, hogy szétmentek, az ő hibája. Túlságosan a karrierjére koncentrált, hagyta, hogy a kritikák a kapcsolatuk elé kerüljenek. Azóta is jóban vannak.

Johnny Depp és Kate Moss

Johnny Depp és Kate Moss

Heroin chic

A herion chic-korszak lényege, hogy a kicsattanóan egészséges, atletikus szupermodell képét felváltották a kissé beteges kinézetű, vékony, ténylegesen drogfüggőnek kinéző modellek. Moss aki rengeteget bulizott, cigizett, és még a kokain használata miatt is bajba keveredett, tökéletesen megtestesítette ezt az ideált.

Kate Moss, a lázadó modell

Kate Moss, a lázadó modell

Az örökség

Kate Moss életében akkor érkezett el egy viszonylag nyugodtabb szakasz, amikor 2002-ben megszületett a lánya, Lila Grace Moss-Hack, édesapja Jefferson Hack médiaszakember. Úgy tűnik, Lila előtt is ígéretes karrier áll modellként, hiszen rengeteg márka kifutóján vonult már.

Lila Grace Moss és Kate Moss

Az aktuális helyzet

Kate Moss jelenleg saját életmódmárkája, a Cossmoss fejlesztésével foglalkozik leginkább. Az oldalukon teákat, fürdőolajokat és arcápolási termékeket árulnak. A modell a munkán kívül a magánéletében is boldognak is kiegyensúlyozottnak tűnik 13 évvel fiatalabb párja, a német arisztokrata Nikolai von Bismarck mellett, aki természetesen a szülinapi bulin is ott volt.

Kate Moss és Nikolai von Bismarck 2019-ben

Kate Moss és Nikolai von Bismarck 2019-ben

 

Forrás: people.com, wikipedia             Fotó: Getty Images