Ezek voltak a legborzalmasab ruhák az Oscar-gálák történetében

2024. február 24.
Csak reménykedhetünk benne, hogy idén a sztárok nem fognak olyan borzalmas baklövéseket elkövetni, mint cikkünk szereplői. Összeszedtünk néhány igazán ronda ruhát az Oscar történetéből.
Oscar ronda ruha
  • Az Oscar-gálán minden sztár próbálja a legjobb formáját hozni, ám ez nem mindig sikerül.
  • Hiába segítik a hírességeket profi szakemberek, a divatkatasztrófa így is megtörténhet.
  • Mutatunk 7 igazán ronda ruhát az Oscar-gála történetéből.

Az Oscar-gála a sztárvilág legfontosabb éves eseménye, nem csoda, hogy ezen az estén minden valamirevaló híresség megpróbálja magából a lehető legjobbat kihozni. A legtöbben profi szakemberek segítségével, már hónapokkal előre megterveznek minden apró részletet a nagy napra – a ruhától a frizurán át egészen a manikűrig. És mégis. Egészen érthetetlen, de még így is előfordul, hogy egy-egy híresség borzalmasan mellényúl. Az alábbiakban összeszedtük az elmúlt évek Oscar-gáláinak ronda ruháit.

Faith Hill szivárványszínű ruhája a 2002-es Oscar-gálán

A 74. Oscar-gálán jelent meg Faith Hill ebben a ruhában

A 74. Oscar-gálán jelent meg Faith Hill ebben a ruhában

Az énekesnő 2002-ben a 74. Oscar-gálán jelent meg ebben a szivárványos csodában. Elképzelni sem tudjuk, hogy miért gondolta azt Faith Hill, hogy ez a szett jó ötlet lesz és azt sem, hogy miért nem volt senki a környezetében, aki lebeszélte volna róla.

Uma Thurman ronda ruhájára nincs mentség

Uma Thurman a 2004-es Oscar-gálára választotta ezt a ruhát

A 2004-es Oscar-gálára választotta Uma Thurman ezt a ruhát

Uma Turman egy igazi ikon, de erre a ruhára akkor sincs mentség. A 2004-es Oscarra választotta ezt a szettet, és bár tudjuk jól, hogy azokban az években a divat nem volt éppen a legkifinomultabb, de akkor is. Olyan, mintha valami mellényféleség maradványai lógnának a ruha felső részéről. Borzalmas.

Whoopi Goldberg már megbánta az 1993-ban viselt Oscar-ruháját

Nincs mentség Whoopi Goldberg 1992-es Oscar-gálán viselt ronda ruhájára

Nincs mentség Whoopi Goldberg 1992-es Oscar-gálán viselt ronda ruhájára

1993-ban, a 65. Oscar-gálára Whoopi Goldberg egész egyszerűen Drakula grófnak öltözött – rikító színekben. Mint nemrég kiderült, maga a színésznő is utálta ezt a szettet. „Tényleg ilyen nevetségesen néztem ki?” – tette fel a költői kérdést egy interjúban, majd hozzátette, hogy a merész megjelenését Lucille Ball karaktere ihlette az 1950-es I Love Lucy című sitcomból. „Lucy mindig nagyszerű ruhakölteményekben jelent meg. És arra gondoltam, hogy ezt én is kipróbálom. A zöld nem az a szín volt, amit általában hordtam, úgyhogy adtam neki egy esélyt.”

Kim Basinger egy furcsa ruhát viselt a 62. Oscar-gálán

Kim Basinger egy furcsa fehér ruhát viselt a 62. Oscar-gálán

A 62. Oscar-gálán Kim Basinger egy furcsa fehér ruhát viselt 

Az 1990-es Oscar-díjátadóra Kim Basinger ezt a hófehér esélyit választott, ami úgy néz ki, mintha az egyik válláról kifelejtették volna az anyagot. A tervező valószínűleg úgy gondolhatta, hogy ez a fura megoldás majd kiemeli a színésznőt a tömegből. Ez végül is sikerült, de nem biztos, hogy jó értelemben.

Geena Davis nem választott túl ízléses ruhát a 64. Oscar-gálára

A 64. Oscar-gálán Geena Davis jól érezte magát a ronda ruhájában

A 64. Oscar-gálán Geena Davis jól érezte magát a ronda ruhájában

Geena Davis egészen konkrétan úgy nézett ki ebben a nem túl ízléses ruhában, mint egy menyasszony, aki most szökött meg a saját esküvőjéről egy Las Vegas-i Elvis-kápolnából. De a színésznő szemmel láthatóan jól érezte magát a szettben a 64. Oscar-gálán.

Lizzy Gardiner 1995-ös Oscar-gálán viselt ruhájára nehezen találjuk a szavakat

Nehezen találjuk a szavakat Lizzy Gardiner 1995-ös Oscar-gálán viselt ruhájára

Nehezen találjuk a szavakat Lizzy Gardiner 1995-ös Oscar-gálán viselt ruhájára

Lizzy Gardiner jelmeztervező az 1995-ös Oscar-gálán viselt ruhájára nehezen találjuk a szavakat. Gardiner egy két lábon járó American Express hitelkártyának öltözött – és ezt most tényleg szó szerint kell érteni. Ironikus, hogy éppen abban az évben nyerte el az Oscar-díjat a legjobb jelmeztervezésért, amikor ő maga az Oscar történetének egyik legrondább ruháját húzta magára.

Björk ikonikus ronda ruháját nem lehet elfelejteni

Az Oscar történetének egyik legikonikusabb ronda ruháját Björk viselte

Az Oscar történetének egyik legikonikusabb ronda ruháját Björk viselte

Björk hattyúruhája valószínűleg az egyik legikonikusabb ronda ruha a vörös szőnyeges események történetében. A szettet Marjan Pejoski macedón tervező álmodta meg, aki ráadásul rögtön kettőt is készített belőle a biztonság kedvéért, ugyanis a ruhát tilos volt kimosni. Érdekesség, hogy ez a hattyúruha ihlette Valentino 2014-es tavaszi couture kollekcióját.

Fotó: Getty Images