Ezek voltak az idei Oscar-gála legszebb ruhái

2021. április 26.
A 93. Academy Awards megszokott forgatókönyvét alaposan átírta ugyan a pandémia, a vörös szőnyeg nagy pillanati nem maradtak el, a jelöltek gondoskodtak róla, hogy néhány szettől idén is leessen az állunk. Elhoztuk a 2021-es Oscar-gála legizgalmasabb ruháit.

Bár az idei Oscar-gála több helyszínen, szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlott, ez sem szegte a sztárok kedvét, akik a lehető legjobb formájukban mutatták meg magukat újra a vörös szőnyegen – vagy épp az otthonaikban. Nagyon szerettük a vérig sértett Carey Mulligan, az Ígéretes fiatal nő főszereplőjének Pierpaolo Piccioli tervezte Valentino estélyijét, amit a 2021-es tavaszi-nyári haute couture kollekcióban már láthattunk egyszer, imádtuk Regina King kristályoktól ragyogó Louis Vuitton ruháját, amit Nicolas Ghesquière tervező álmodott meg, és nehéz volt nem észrevenni Zendaya 6 millió dolláros Bulgari nyakékét és sárga Valentinóját, ami Cher 1970-es ruhájára hajaz. A galériából nem maradhat ki Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró közös filmjének főszereplője, Vanessa Kirby Gucci estélyije, és Amanda Seyfried bíborvörös, virágszirom-szerű Armani Privé ruhakölteménye sem.

Persze nemcsak a nők, de a férfiak is okoztak jó pár meglepetés-pillanatot: Colman Domingo, a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című színészének pink Atelier Versace öltönyét bármikor elfogadnánk, de Alan Kim, a Minari kilencéves kis színészének rövid nadrágos, csíkos zoknis Thom Browne öltönye is az est egyik legkedvesebb pillanatképei közé írta be magát. Képeken mutatjuk a legszebb ruhákat!

Carey Mulligan Valentinóban

Carey Mulligan

Halle Berry Dolce&Gabbanában

Halle Berry

Chloé Zhao Hermés-ben

Chloé Zhao

Laura Dern Oscar de la Rentában

Laura Dern

Youn Yuh-jung és Han Yeri Louis Vuittonban

Youn Yuh-jung és Han Yeri

Viola Davis Alexander McQueenben

Viola Davis

Vanessa Kirby Gucciban

Vanessa Kirby

Daniel Kaluuya Bottega Veneta öltönyben

Daniel Kaluuya

Margot Robbie Chanelben

Margot Robbie

Zendaya Valentinóban

Zendaya

Colman Domingo Atelie Versacében

Colman Domingo

Amanda Seyfried Armani Privében

Amanda Seyfried

Regina King Louis Vuittonban

Regina King

Angela Bassett Alberta Ferrettiben

Angela Bassett

Alan Kim Thom Browne öltönyben

Alan Kim

Celeste Gucciban

Celeste

Reese Witherspoon Diorban

Reese Witherspoon

Riz Ahmed  Pradában, Fatima Farheen Mirza Valentinóban

Riz Ahmed és Fatima Farheen Mirza

Forrás: Vogue Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!