Egy elegáns település ihlette a Chanel kollekcióját

2024. március 08.
Coco Chanel életének egy fontos állomása, Deauville ihlette a Chanel legújabb ready to wear kollekcióját, amely egyszerre elegáns, nőies és nagyon szerethető.
Chanel ready to wear bemutató 2024 ősz/Tél

„A Divatház számára minden Deauville-ben kezdődött. 1912-ben a kalapüzlet, majd nagyon gyorsan az első ruhák a maguk látnoki, radikális stílusukkal. Gabrielle Chanel számára itt vette kezdetét minden. Ez a történet nagyon közel áll a szívemhez” – vallja Virginie Viard, a Chanel divatház kreatív igazgatója, és elmondja, a versenypályán, a tengerparton, a játékasztal körül, az éttermekben, a palotákban, a Planches sétányon: minden az eleganciáról és az önprezentációról szól.

A 2024-es Chanel ready to wear kollekció

Ez ihlette a Chanel divatház 2024-es őszi/téli ready to wear kollekcióját, amelyben nemcsak az 1920-as és a ‘70-es évek simulnak egymásba, de Coco Chanel saját ruhatárának nőies vonalai, és a tengerparti város finom, maszkulin eleganciája is.

„Ehhez a kollekcióhoz újraalkottuk a Deauville-i sétányt” – teszi hozzá a Chanel designere. A romantikus sziluettek óriás képernyőkről ragyognak fel, hajnaltól alkonyatig. A Chanel kollekció palettáját a deauville-i égbolt élénk, pasztellrózsaszín, mályva, narancssárga és halványkék tónusai ihlették.

„Ez egy nagyon meleg kollekció több réteg anyaggal, színekkel és terjedelemmel. A kollekció Deauville előtt tiszteleg, azelőtt a legendás hely előtt, ahol Gabrielle Chanel sorsa örökre megváltozott.”

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

73 fotó megtekintése

Fotók: Chanel