Nosztalgikus romantika a nemzetközi divatheteken

2024. április 03.
Március 1. és 8. között Moszkva nagyszabású divateseménynek adott helyet. A világ minden tájáról érkeztek tervezők, hírességek és a sajtó képviselői, hogy a 2024-es kollekciókba vessék magukat.
Nosztalgikus romantika nemzetözi divathét

Az esemény egyedülálló módon két emeleten zajlott, a földszinten három teremben zajlottak egymás után a show-k, majd az alagsorban hatalmas területen kapott helyet a marketplace, ahol a kifutón megtekintett márkák állították ki ruháikat, amelyek így különleges módon lehetővé tették, hogy a darabokat testközelből is megvizsgálhassuk, beszédbe elegyedjünk akár a tervezőkkel, sőt a ruhákat meg is lehetett vásárolni. A bemutatók rendkívül sokszínűek voltak, akárcsak maguk a tervezők, akiknek kulturális sokszínűsége a divatot is megszínesítette. Érdekes volt megfigyelni, hogy a nosztalgiával átszőtt romantikus ruhadarabok több náció új kollekciójában is feltűntek.

AO Brand (brazil)

4 fotó megtekintése

A brazil márka bemutatott kollekciójában a historikus ruhadarabokat – mint a fűző, az alsószoknya és a puffos ujjak – gondolta újra és helyezte modern kontextusba. Az AO Brand hűen önmagához olyan újfajta technológiát alkalmaztak a kollekció anyaghasználatában, amik megtartják és kímélik a különleges formákat. A nőies szabásvonalak, mint a már említett fűzők, a magasan sliccelt szoknyák és a testkövető ruhák remek összhangot alkotnak a régi és az új újragondolásában.

Maison Kaleidoscope (Moscow)

11 fotó megtekintése

A kollekciót Pavel Bazhov természetközeli könyvei ihlették, és a divatot és a művészetet keverte izgalmasan a szezon legjobb darabjaiban. A tervező nem először nyúl a festészet elemeihez, és most is ő maga festette a darabokon, illetve a háttérben is megjelenő mintákat. A virágmintát és a nőies szabásvonalakat izgalmas tollbetétekkel és fejfedőkkel kombinálta. A kötött szettek mellett feltűntek a márka védjegyeként szolgáló kimonók is.

BÜRO UNIQUE (Samara)

17 fotó megtekintése

A samarai márka jövő őszi kollekciója a „titokzatos kert” nevet kapta, nem véletlenül. A virágmotívumok finom pasztell színpalettába borulnak és tökéletesen kiegészítik a nőies szabásvonalakat, mint a fűzők, elegáns egygombos blézerek és a nagy volumenű fodrokba bújtatott ruhák. A tervező Alena Chipura csodálatos ruháinak az anyagválasztása is tökéletesen harmonizál a tematikához, ugyanis légies tüllel, finom organzával és finom csipkével borította gyönyörű kollekcióját.

GAPANOVICH (Moscow)

16 fotó megtekintése

A neves orosz divattervező, Alexandra Gapanovich új kollekciójának inspirációját egy régi gyerekjáték adta, így a darabokat is átjárta egyfajta édes nosztalgia, és tradicionális ruhadarabokat gondolt újra modern stílusban. A nőies elemekkel átszőtt ruhadarabokat, mint a fodros ruhák és a játékos szoknyák, izgalmas, a gyerekkorunkat idéző kiegészítőkkel, mint a kötött pulóverek és sapkák, tettek izgalmassá. A kollekció egyedi volt, izgalmas és felejthetetlen. Egyszerre romantikus és nosztalgikus.

FotóMoscow Fashion Week