Serena Williams a sportolók divatikonjává vált – ezek voltak a legjobb teniszruhái

2024. április 19.
Serena Williams az elmúlt évtizedben a sportolók divatikonjává vált, mégpedig nem is véletlenül. Tudatosan szembement a szabályokkal és büszkén vállalta önmagát a pályán. Elmondása szerint ez nagy hatással volt a teljesítményére is.
Serena Williams ruhái

Az utóbbi időben dübörögnek a tenisz témájú ruha-összeállítások, amelyek mindenhol jelen vannak. A pólóingeket és a redős miniszoknyákat nemcsak a hétköznapokban viselik előszeretettel, hanem a kifutókon, na meg persze a vörös szőnyegen is. Nemrég például Zendaya wimbledoni témájú teniszezős szettjétől állt el a szavunk, amelyet legújabb filmje, a Challengers bemutatóján viselt. Egy adatgyűjtő cég szerint az elmúlt hónapban 80 százalékkal nőtt a „tenisz divat” kifejezésre való keresés. Éppen ezért fontos megemlíteni azt a sportolót, aki nemcsak a teniszben, hanem az egyedi öltözködési stílusában is verhetetlen, ő pedig nem más, mint Serena Williams

A négyszeres olimpiai bajnok és korábbi világelső hivatásos teniszezőnő 2022-ben tette le a teniszütőt, 27 éves pályafutása alatt pedig nemcsak az eredményei, hanem a divat tekintetében is voltak emlékezetes pillanatai. A sportolóra gyakran úgy hivatkoznak, mint aki egyfajta stílusforradalmat indított el, azonban Serena Williams elmondása alapján ez egyáltalán nem állt szándékában. Abban az időben például még egyáltalán nem örvendtek nagy népszerűségnek a testre simulós Nike ruhák, így azzal, hogy egy korábbi versenyen a hagyományos teniszruha helyett egy fekete „macskajelmezt” viselt, igencsak felhívta magára a figyelmet. 

„Az, hogy láttam magamat és a húgomat a wimbledoni és a US Open nagy színpadain, amint éppen önmagunkat adjuk, nagyszerű ruhákat viselünk és igyekeztünk a legjobban kinézni, valóban megváltoztatta a női sportágat, ami őrület” – meséli. 

Serena Williams példaként tündökölt a legtöbb női sportoló előtt, hiszen megmutatta, hogy a sportolók igenis a teljes lényükkel jelen lehetnek a játékban. Legyen szó sminkről, vagy természetes megjelenésről, csilli-villi mezről, vagy egy sima egyenruháról, a teniszező nők százainak, sőt, ezreinek mutatott példát azzal, hogy végig önazonos maradt a versenypályán is. Serena elmondása szerint a pályafutása során két nagyon emlékezetes divatpillanata volt a pályafutása során. Ennek hatására nemcsak egyre több ember kezdett el teniszt nézni, de a sportoló is úgy érezte, miszerint fordulóponthoz érhet a karrierje. Az egyik ilyen az ikonikus fekete „macskaruhája”, a másik pedig nem más, mint amikor farmerszoknyában és csizmában lépett pályára. 

„A verseny az a pillanat, amikor igazán ragyogunk. Ez volt az én pillanatom: a színpadon vagyok, ideje térdig érő csizmát hordani” – mondta, majd hozzátette azt is, hogy régebben szinte elképzelhetetlen volt a női sportolók számára, hogy sminkeljenek, mivel így nem vették őket komolyan. Kétségtelen, hogy Serena Williams egy teljesen új divatirányzatot teremtett a tenisz világán belül, így most elhoztuk a legemlékezetesebbeket. 

1. Serena Williams „macskaruhája”

Serena Williams “macskaruhája”

Serena Williams „macskaruhája”

A már sokszor emlegetett macskaruha. Ez volt az a pillanat, amikor Serena ebben a fekete overallban tért vissza a pályára, miután megszületett kislánya. A ruha nagy port kavart, mivel a Francia Tenisz Szövetség elnöke megtiltotta, hogy a versenyzők hasonlóban jelenjenek meg a mérkőzéseken. 

2. Serena Williams balettruhája

Serena Williams balett ruhája

Serena Williams balettruhája

A teniszező a 2018-as US Openen egy lila balettruhát viselt némi barna színkompozícióval karöltve. A ruha a Nike, a Virgil Abloh, és az Off-White együttműködésének eredménye volt. Serena elmondása szerint ez volt az egyik kedvenc teniszezős szettje. Hozzátette, miszerint olykor még ma is viseli. 

3. Serena Williams aszimmetrikus teniszruhája 

Serena Williams aszimmetrikus teniszruhája 

Serena Williams aszimmetrikus teniszruhája

Serena a 2021-es Australian Openen az aszimmetrikus Nike-összeállításával ismét borzolta a kedélyeket, azonban vitathatatlan, hogy csodásan nézett ki. A játékos feltűnő megjelenését egy kék fejpánttal, egy kék-rózsaszín tornacipővel és egy nyaklánccal tette teljessé. 

4. Serena Williams blézerben lépett pályára

Serena Williams blézerben lépett pályára

Serena Williams blézerben lépett pályára

A wimbledoni divatot ismét felrázva, a teniszező egy teljesen fehér összeállításban lépett pályára. Serena Williams egy elegáns Nike blézert viselt, illetve lágy csíkokkal díszített szoknyát. Nem hétköznapi megjelenést fekete-fehér kiegészítőkkel és ezüst ékszerekkel dobta fel. 

5. Serena Williams „talpig” rózsaszínben

Serena Williams "talpig" rózsaszínben

Serena Williams „talpig” rózsaszínben

Serena a 2021-es WTA negyeddöntőjében egy klasszikus teniszruhában lépett pályára, persze némi csavarral. A rózsaszín Nike együtteshez egy redős szoknya társult, amelyet egy fekete derékpánt díszített. A szetthez ezüst ékszereket választott. 

Forrás: Marie Claire Fotó: Getty Images