Serena Williamset nyugdíjba küldenék a súlya és a kora miatt

2021. január 07.
Nem igazán jutna eszébe senkinek megkérdőjelezni Serena Williams teljesítményét, ám a teniszlegenda életműve nem tartotta vissza a sportág egyik leggazdagabb vezetőjét, hogy beletenyereljen.

A Madrid Open igazgatója javasolta Serena Williamsnek, hogy nyugdíjazza magát a kora és a súlya miatt. Nem csoda, hogy a teniszlegenda férje kiakadt, rasszistának és szexistának nevezve a milliárdost.

serena-williams-nyugdij-szexizmus

Tény: a huszonháromszoros Grand Slam-győztes minden idők legsikeresebb női teniszezője. Serena Williams még most, 39 évesen is erős, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 11. a világranglistán, és ha elindul egy Grand Slam-tornán, legalább a negyeddöntőig jut, ahogy történt ez pár hónappal ezelőtt is. Ám Ion Țiriac, a Madrid Open nyílt tenisztorna milliárdos igazgatója szerint Williams „nyugdíjba vonulna, ha lenne egy kis illemtudása”.

Țiriac, aki korábban professzionális teniszjátékos és jégkorongozó is volt, ám vagyonát üzleti vállalkozásokkal alapozta meg, nyíltan kritizálta Serena Williamset egy román televíziónak adott interjújában. Țiriac szerint a teniszlegendának abba kellene hagynia a versenyzést, mert „az ő korában és az ő testsúlyával már nem mozog olyan könnyedén, mint 15 évvel ezelőtt”.

serena-williams-nyugdij-szexizmus

Több se kellett Serena Williams techguru férjének, Alexis Ohaniannek. A Reddit társalapítója a Twitteren szállt bele a 81 éves milliárdosba, felhívva rá a figyelmet, hogy valószínűleg senkit sem érdekel, mit gondol erről Ian Țiriac, miután ő sohasem nyert egyetlen Grand Slamet sem professzionális teniszjátékos karrierje során. „Meg kellett néznem Google-on… kiderült, hogy a hároméves lányomnak több Grand Slam győzelme van, mint neki” – írta Ohanian, aki nem állt meg ennyinél. Megígérte, hogy semmi sem állíthatja meg, amikor egy rasszista és szexista bohóc a családját kritizálja.

Úgy tűnik, Serena Williams ebben az ügyben most férjére bízta a vita rendezését, ő maga nem nyilatkozott. Az azonban bizonyos, hogy ami a teniszt illeti, cseppet sem vett vissza a tempóból. Februárban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon indul, amelyet eddig hétszer nyert meg a karrierje során, emellett beállíthatja a 24. Grand Slam győzelmével az egyesben megnyert tenisztornák rekordját is. 

Legutóbb 2017-ben tudott győzni Grand Slam-tornán, szintén az Ausztrál Openen. Mióta visszatért lánya, a 3 éves Olympia születése után, még nem sikerült döntőt nyernie, ám rendre a közelében végez. Talán pont Țiriac kritikája lesz az, ami megadja a pluszlendületet Williamsnek, hogy megtörje ezt a sorozatot.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash