Serena Williams egylábas macskaruhában tarolt Ausztráliában

2021. február 11.
Serena Williams jött, látott és lehengerelt mindenkit az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Nemcsak ellenfelét, de a nézőket is: egylábas rózsaszín-piros-fekete macskaruhájával ismét sikerült olyan teniszruhát alkotnia, amit lehetetlen nem észrevenni.

Nemcsak a pörgős játszmák, hanem Serena Williams teniszruhái miatt is hiányoztak a tenisztornák. A bajnok most végre ismét egy hamisítatlan Serena Williams-teniszruhában térhetett vissza a pályára, viharos győzelmet aratva ellenfelén.

serena-williams-teniszruha

Az ausztrál nyílt tenisztorna első fordulójában a német Laura Siegemundot verte röpke 55 perc alatt 6-1, 6-1-re a 39 éves teniszlegenda, akinek öltözéke kinyilatkoztatásnak is beillett. 

A fekete-piros-rózsaszín aszimmetrikus lábú macskaruhát Serena Williams régi szponzora, a Nike készítette a teniszbajnoknak. A lenyűgöző öltözéket a kék szegésekhez illő kék fejpánttal, pink csuklószorítókkal, karika-fülbevalóval és két nyaklánccal (az egyiken a Queen felirat volt olvasható) koronázta meg, haját pedig fonatban viselte. 

serena-williams-teniszruha

Amikor a győzelme után a riporterekkel beszélgetett, a világranglistán jelenleg 11. helyen álló Serena Williams elmondta, hogy Florence Griffith Joyner, a három évvel ezelőtt elhunyt legendás amerikai sprinter előtt tisztelgett mostani öltözékével. Joyner 1988-ban 100 és 200 méteres síkfutásban felállított világrekordjait máig nem sikerült megdönteni senkinek, ezzel minden idők leggyorsabb nőjének számít. 

„Flo-Jo inspirált, aki gyermekkorom csodálatos futója volt, lenyűgöző sportoló. Nézni a ruháit, újabb és újabb, folyton változó öltözékeit mindig fantasztikus volt” – mondta Serena Williams a legendás sprinterről, akinek ikonikus futóruhái gyakran egylábasak és élénk színűek voltak. Amikor Williams a Joyner által inspirált teniszruha ötletével fordult a Nike-hoz, rögtön egyetértettek vele.

serena-williams-teniszruha

Serena Williams sosem rettent vissza a látványos teniszruháktól, játszott már tütüszoknyában és egy koromfekete macskaruhában is, utóbbit a francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson be is tiltották 2018-ban. 

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images

Olvastad már?