Ilyen egy igaz barát: Serena Williams így állt ki Meghan Markle mellett

2021. március 09.
A teniszlegenda köztudottan a legjobb barátnője Meghan Markle-nek, így nem is olyan meglepő, hogy kiállt mellette az Oprah Winfrey-nek adott interjúja után, önzetlennek és valódi nemesnek nevezve a hercegnét.

„Meghan Markle, az én önzetlen barátom, empátiával és meggyőződéssel éli az életét és szolgál példával mindannyiunknak” – írta a 39 éves Serena Williams az interjú után, amelyet Meghan Markle férjével, Harryvel adott Oprah Winfrey-nek.

serena-williams-meghan-markle-interju-oprah

„Minden nap leckét ad nekem arról, mit jelent a valódi nemes jellem. A szavai alátámasztják a fájdalmat és a gonoszságot, amit átélt” – folytatta a teniszlegenda. 

Serena Williams maga is részt vett vendégként férjével Meghan Markle és Harry 2018-as esküvőjén, majd barátnőjének egy igazán nagy szabású babaváró bulit szervezett New Yorkban. A teniszbajnok külön kiemelte az interjúnak azt a részét, amelyben hercegi pár arról beszélt, hogy a rasszizmus milyen nagy szerepet játszott abban, hogy függetlenedtek a brit királyi családtól. 

„Első kézből ismerem a szexizmus és a rasszizmus intézményét, és azt is, hogy a média hogyan rágalmazza a nőket és a színes bőrű embereket, hogy jelentéktelennek és értéktelennek állítsa be őket, megtörje őket és démonizálja – mondta Serena Williams. – Rosszindulatú, alaptalan pletykákkal támadnak. A rendszerszintű elnyomás és áldozathibáztatás lelki egészségre gyakorolt következményei lesújtóak, az izoláció túl gyakran vezet önkezű halálhoz” – tette hozzá Williams.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

„Azt akarom, hogy tiszteljék Meghan lányát, az én lányomat és bármelyik lányt a világon – írta Serena Williams. – Emlékezzünk rá, hogy a szeretet, öröm, béke gyümölcse a kedvesség, jóság, hit és az önbizalom. Ezek ellen nincs törvény.”

Serena Williams és Meghan Markle azután váltak barátokká, hogy 2010-ben a Super Bowlon találkoztak Miamiban. A hercegné azóta is lelkes támogatója a teniszbajnoknak, még azért is átutazott az óceánon 2019-ben, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokságon szurkoljon Williamsnek.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvastad már?