Met-gála 2024: Doja Cat egy teljesen átlátszó, csuromvizes fehér pólóruhában vonult

2024. május 07.
Doja Cat hatalmas feltűnést keltett, amikor látszólag teljesen elázva jelent meg a 2024-es Met-gála vörös szőnyegén.
Doja Cat Met-gála

Minden szem a rapperre szegeződött, amikor megjelent a a vörös szőnyegen. Doja Cat rendkívül egyedi megjelenést választott a 2024-es Met-gálára: egy fehér, áttetsző Vetements pólóruhát viselt, ami úgy tűnt, mintha teljesen el lenne ázva. A nem mindennapi ruhát egy pár égig érő platform cipővel párosította.

Doja Cat elázott ruhája a Met-gálán

Doja Cat elázott ruhája a Met-gálán

„Tudtam, hogy a téma miatt a legtöbben virágokkal és növényekkel díszített ruhákban fognak megjelenni. De az általam választott növény a leggyakrabban használt: ez pedig a gyapot. Ezért választottam egy fehér pólót, meg azért is, mert a fehér póló időtálló” – nyilatkozta Doja Cat a ruhájáról az Entertainment Tonightnak.

Doja Cat ruhája mindenkit meglepett a Met-gálán

Doja Cat ruhája mindenkit meglepett a Met-gálán

Doja Cat azt is elárulta, milyen trükkel lehetett elérni, hogy a póló vizesnek tűnjön. „Nem szabadna elárulnom a titkot, de ez hajzselé. Az egész hajzselével van bekenve” – mondta.

A 2024-es Met-gálának a Sleeping Beauties: Reawakening Fashion (Csipkerózsikák: a divat ébredése) címet adták, a hivatalos dress code-ja pedig a The Garden of Time, azaz Az idő kertje nevet kapta. A 2024-es Met-gála dress code-ját J. G. Ballard 1962-es The Garden of Time című novellája ihlette. A történet egy grófról és egy grófnőről szól, akik a szabadidő, a művészet és a szépség utópiájában élnek, és az otthonuk teraszáról kristályvirágok (áttetsző levelek, csillogó üvegszerű szárak) kertjére nyílik kilátás.

Várható volt, hogy a hírességek a témához alkalmazkodva az idei Met-gálán vintage és a virágos stílusú ruhákban fogják megmutatni magukat, és a legtöbben valóban próbáltak is megfelelni az előírásnak.

Fotó: Getty Images