Lélegzetelállító ruhákban ragyogtak a színésznők Cannes nyitónapján

2024. május 15.
Cannes nem csak a film, hanem a divat fővárosává is válik egy kicsit ilyenkor nyár elején. A filmfesztivál nyitóestéjén Léa Seydoux új filmjét mutatták be.
Cannes divat

A 77. cannes-i filmfesztivál első estéjén egy kicsit a divatot is ünnepelték a megjelent színészek és színésznők. Mindig nagy megtiszteltetés Cannes-ban nyitófilmnek lenni, amit ebben az évben a Léa Seydoux főszereplésével készült Le deuxiéme acte című film érdemelt ki. A történet szerint a Florence-t alakító Seydoux halálosan odavan pasijáért, Davidért, akit szeretne bemutatni az apjának. David viszont közel sem ennyire szerelmes Florence-be, inkább lepasszolná őt a barátjának, Willynek. A szereplők végül egy étteremben ülnek le beszélgetni egymással, itt derül majd ki, hogy mi lesz a történet lezárása.

Bár a főszereplő Léa Seydoux, de nem csak ő jelent meg a színésznők közül a vörös szőnyegen. Idén a cannes-i filmfesztivál zsűrielnöke a Barbie-t is rendező Greta Gerwig. A további tagok között megtalálhatjuk még Eva Green színésznőt, és a tavaly a Megfojtott virágokkal Oscar-díjra jelölt Lily Gladstone-t is. 

Hoztunk egy válogatást Cannes legdivatosabb vendégeiről az első napról.

1. Léa Seydoux Cannes-ban

A 38 éves Léa Seydoux egy ragyogó, ezüst flitterekkel borított Louis Vuitton ruhát választott a cannes-i premierre. A ruhát ezüst szandállal és gyémánt nyaklánccal egészítette ki.

Léa Seydoux Cannes-ban

Léa Seydoux Cannes-ban

2. Greta Gerwig Cannes-ban

Greta Gerwig filmrendező, író, színésznő a cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke idén. Gerwig a nyitóestére egy neki készített, burgundi színű, mély dekoltázsú flitteres Saint Laurent ruhát választott, amelyet Chopard gyémánt fülbevalóval tett teljessé.

Greta Gerwig Cannes-ban

Greta Gerwig Cannes-ban

3. Eva Green Cannes-ban

A 43 éves francia színésznő, Eva Green is a zsűri tagjai között szerepel. Green, akit olyan filmekből ismerhetünk, mint Casino Royale, az Arséne Lupin vagy Az arany iránytű, egy Armani Privé ruhát választott az estére. A fekete flitterekkel borított felsőrész egy A-vonalú, fekete tüllel borított szoknyában folytatódik, amin aztán visszaköszönnek a flitteres elemek.

Eva Green Cannes-ban

Eva Green Cannes-ban

4. Lily Gladstone Cannes-ban

A Megfojtott virágok színésznője is az idei zsűri tagjai közé tartozik, és ő is fényes ruhára szavazott Cannes-ban. A nagyon érdekes, hol feketének, hol kéknek tűnő Gucci ruhát fekete virágdíszek borítják, az alsórészre pedig itt is került egy lágy, fekete tüllréteg.

Lily Gladstone Cannes-ban

Lily Gladstone Cannes-ban

5. Heidi Klum Cannes-ban

A német modell, Heidi Klum volt Cannes nyitóestéjének egyik kakukktojása, ugyanis ő nem csillogó flitteres ruhát választott. Klum egy bordó selyemből készült Saiid Kobeisy estélyiben jelent meg, ami rövid elülső részével kiemelte az 50 éves modell bomba lábait. A ruha tekintélyes uszálya, súlyos anyaga és perzselő színe pedig kellő drámaiságot adott a szettnek.

Heidi Klum Cannes-ban

Heidi Klum Cannes-ban

Forrás: dailymail.co.uk      Fotó: Getty Images