Ezek lesznek a legdivatosabb cipők idén tavasszal és nyáron

2024. május 09.
Kényelmes és meghökkentő fazonok is szerepelnek 2024 legdivatosabb cipői között.
divatos cipő 2024 tavasz

Az elmúlt években mindennek az ára az egekbe emelkedett, ez alól nem kivétel a cipő sem. Ezért fontos, hogy olyan lábbelit találj, aminek a megvásárlását nem fogod megbánni egyhamar.

Összegyűjtöttük hát, hogy melyek azok a lábbelik, amikre idén tavasszal és nyáron érdemes költeni, és mik azok a cipőfazonok, amik 2024-ben kimennek a divatból.

Menő cipőfazonok 2024-ben

1. Balerina inspirációjú tornacipő

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Maryon’s (@maryonsshoes) által megosztott bejegyzés

 

A balerinacipők már korábbi szezonokban is trendben voltak, de a klasszikus, ultranőies sziluett most új köntöst kapott: a tornacipőét.

A balerina inspirációjú sneakerek (vagy éppen a sneaker inspirálta balerinák) a cipő tetején nyílással és pántszerű cipőfűzőkkel előtérbe kerülnek 2024-ben. A futócipőre emlékeztető talpak is visszatérnek, ami különösen kényelmessé teszi ezt a viseletet. Tökéletes arra, hogy vagányságot vigyünk az irodai és a hétköznapi szettjeinkbe, és keverjük egymással a nőies és férfiasabb vonalvezetéseket.

2. Klasszikus elegáns öltönycipő

Férfias vonalvezetés, de mégis nőies végeredmény: az öltönycipő nagyon menő lesz 2024-ben

Férfias vonalvezetés, de mégis nőies végeredmény: az öltönycipő nagyon menő lesz 2024-ben

Úgy mondják, hogy a divat folyton változik, a stílus viszont örök. Igaz ez a klasszikusan elegáns holmikra is – 2024-ben azonban nemcsak stílusos, de kifejezetten divatos is lesz, aki öltönycipőt visel. Ez a fajta topán elegánssá teszi a hétköznapi szetteket, irodába pedig tökéletes választás, akár egy rohangálósabb napon is.

3. Mule fazonú papucscipő

A mule fazon nemcsak divatos, hanem kényelmes is (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

A mule fazon nemcsak divatos, hanem kényelmes is

2024, úgy látszik, hogy a kényelemről szól, már ami a cipődivatot illeti. Ha a magasabb sarkú lábbeliket részesíted előnyben, akkor ezt imádni fogod. Bár nem lapos talpú, vastag(abb) sarkának köszönhetően mégis kényelmes viselet a mule. Ráadásul ez a fazon sokféle stílusban és színben elérhető, ezért elegánsabban és sportosabban is viselhető. Igazi jolly joker!

4. Katonai stílusú csizma

Évekig hű társad lehet egy katonai stílusú csizma vagy bakancs (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Évekig hű társad lehet egy katonai stílusú csizma vagy bakancs 

A katonai stílusú csizma marad a trendi cipők között, ahogy már évtizedek óta teszi. Ha fontos számodra a kényelem és a vagány megjelenés, mindenképpen szerezz be egy párat – nem csak tavaszra. Amellett, hogy menőn néz ki, nagyon funkcionális is, és évekig kiszolgál majd, tehát jó befektetés.

5. Éktalpú cipő

Kényelmes és nagyon nőies az éktalpú cipő (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Kényelmes és nagyon nőies az éktalpú cipő

A 2010-es évek után ismét nagyon népszerű az éktalpú cipő. Ez a fazon nagyszerű tavaszra és nyárra, ráadásul nagyon kényelmes, mivel a vastag talpon egyformán oszlik el a testsúly.

6. Klumpapapucs

Kissé bumfordi, de annál vagányabb és frissebb a klumpa (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Kissé bumfordi, de annál vagányabb és frissebb a klumpa Egyre többen fedezik fel a klumpapapucsok kényelmét, könnyedségét és sokoldalúságát. A kissé bumfordi sziluett vagányságot adhat bármilyen szettnek, ezért sok mindennel kombinálható.

7. Tűsarkú 

A tűsarkú, hegyes orrú cipő örök divat (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

A tűsarkú, hegyes orrú cipő örök divat 

Sosem megy ki a divatból a tűsarkú, ezért nem lehet mellélőni, ha egy magas sarkú, hegyes orrú cipőbe ruházol. Bármilyen ruhához megy, és azonnal feldobja az egyszerű farmer-póló összeállítást is, az elegánst pedig még magasabb szintre helyezi.

8. Birkózócipő

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

▪️Cigdem Aksut (@cigdemaksut) által megosztott bejegyzés

 

A birkózó cipő egyedi és vagány stílust teremt. Van ebben a magas szárú, sportos fazonban valami különleges, ami jó alternatíva az unalomig ismert sneakerek és csizmák helyett. A vékony, fűzős csizmaszerű cipők nőies és férfias sziluettben egyaránt elérhetőek, és segíthetnek abban, hogy sportos (de elegáns) megjelenést hozz létre. Szóval, ha szereted a kényelmes darabokat, szeretsz vagányul vagy különlegesen öltözni, akkor ez a te fazonod 2024-ben.

Cipőfazonok, amik kimennek a divatból 2024-ben

1. Platformcipő

Sokáig divatosnak számított a '70-es éveket idéző platformcipő – 2024-ben elköszönünk tőle (Fotó: Edward Berthelot/GC Images)

Sokáig divatosnak számított a ’70-es éveket idéző platformcipő – 2024-ben elköszönünk tőle 

A vaskos platformok idén kifutnak, mivel a kényelem – ahogy írtuk – prioritássá válik. Helyette az emberek könnyedebb sziluettet választanak, ami kényelmesebb is egyben, legyen nappali vagy esti viselet. Jegyezd meg: 2024 a kényelem éve! És úgy tűnik, hogy ez a jelmondat évekig velünk marad.

2. Az „apu cipő”

Az „apucipő” bár kényelmes, de az elmúlt években már unalmassá vált (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Az „apucipő” bár kényelmes, de az elmúlt években már unalmassá vált 

Bár az „apu cipő” sziluettje nagyon népszerű volt tavaly ilyenkor, de most már kifutóban van. Érzékelhető, hogy a divat a sokkal lágyabb megjelenés felé fordult. Bár sokoldalú ez a fazon, de szó szerint túl lett használva az elmúlt években, ezért kell a változatosság.

3. Vitorláscipő

A vitorláscipőket lehetőleg már ne viseljük az utcára, csak akkor, amikor hajóra szállunk (Fotó: Grant Lamos IV/Getty Images)

A vitorláscipőket lehetőleg már ne viseljük az utcára, csak akkor, amikor hajóra szállunk 

Bár a loaferekhez hasonló vitorláscipők – vászon- vagy bőrcipők gumitalppal – több évig divatosnak számítottak, 2024 után egyre jobban kikopnak az utcai divatból. Ennek oka, hogy bár kényelmesek, nem illenek mindenhez – jobb, ha viselésüket meghagyod akkorra, amikor tényleg hajóra szállsz.

4. Hypebeast sneakers

Minél divatosabb és menőbb egy edzőcipő, valószínűleg annál hamarabb megy ki a divatba (Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Minél divatosabb és menőbb egy edzőcipő, valószínűleg annál hamarabb megy ki a divatba 

A Hypebeast a limitált kiadású, exkluzív divat körüli szubkultúrát jelenti – különösen, ha tornacipőkről van szó. Azonban a retró és a limitált kiadású sneakereket idén tavasszal talán jobb gyűjteni, mint viselni. Ezek a fazonok ugyanis gyakran egyáltalán nem praktikusak, sőt, néha kifejezetten bizarrul néznek ki, és nehezen viselhetőek a hétköznapokban, emellett sokszor csak kevés ideig divatosak. Amikor megjelennek, hatalmas figyelem irányul rájuk, de aztán ugyanolyan hamar ki is kerülnek a dicsfényből.

Forrás: Business Insider, Fotó: Getty Images