Ezek voltak a legkáprázatosabb ruhák a cannes-i filmfesztivál elmúlt éveiből

2024. május 14.
A mai napon kezdődik az egyik legrangosabb vörös szőnyeges esemény, a 2024-es cannes-i filmfesztivál. Ennek apropóján megmutatjuk az elmúlt évek legkáprázatosabb ruháit!
Cannes-i filmfesztivál káprázatos ruhák elmúlt évekből
  • Az évente megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztivál az egyik legjelentősebb filmes esemény.
  • Az idei rendezvény május 14-én veszi kezdetét.
  • Összegyűjtöttük az elmúlt évek leglátványosabb ruháit.

A cannes-i filmfesztivál kétségtelenül az egyik legcsodálatosabb esemény a hírességek naptárában. Az alkalom minden évben vonzza Hollywood legnagyobb sztárjait, ahol lélegzetelállító ruhakölteményekben, festői környezetben vesznek részt a filmpremiereken.

Mi várható az idei 2024-es cannes-i fesztiválon?

A 77. cannes-i fesztivált május 14. és május 25. között rendezik meg a Cannes-i Kongresszusi és Fesztiválpalotában. A rendezvény és a versenyfilm-zsűri elnöke az amerikai filmrendező-forgatókönyvíró-színésznő Greta Gerwig lesz. A nyitó- és zárógála házigazdájának szerepére Camille Cottin francia színésznőt kérték fel.

A cannes-i fesztivál nyitófilmje Quentin Dupieux Le Deuxième acte című filmvígjátéka lesz, Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel és Raphaël Quenard főszereplésével. 

Meryl Streep lesz a cannes-i fesztivál megnyitó ünnepségének díszvendége, aki kimagasló tehetségéért és munkásságáért Tiszteletbeli Pálmát vehet át. Ám nem ő lesz az egyetlen Tiszteletbeli Pálma-tulajdonos, ugyanis a zárórendezvényen George Lucast is kitüntetik vele, aki olyan alkotásokkal írta be magát a történelembe, mint a Csillagok háborúja és az Indiana Jones sorozatok.

Továbbá a 204-es cannes-i fesztiválon első alkalommal tüntetnek ki Arany Pálmával egy kollektívát, a japán animációs filmműhelyt, a Studio Ghiblit, ami a legendás Mijazaki Hajaónak és Takahata Iszaónak kultikussá vált meséinek köszönhetően egy lapon emlegethetők a hollywoodi animációs mesékkel.

Mielőtt kiderülne, hogy idén miben tündökölnek a sztárok, idézzük fel az elmúlt évek leglátványosabb ruháit cannes-i fesztiválokról:

Catherine Zeta-Jones ruhája a 2023-as cannes-i filmfesztiválon

Az akkor 53 éves Catherine Zeta-Jones igazi femme fatale-nak öltözött a tavalyi cannes-i filmfesztiválon. A gyönyörű, vörös Elie Saab ruhában kápráztatta el környezetét.

Catherine Zeta-Jones Elie Saab Couture alkalmi ruhában

Catherine Zeta-Jones Elie Saab Couture alkalmi ruhában a cannes-i filmfesztiválon

Bella Hadid ruhája a 2022-es cannes-i filmfesztiválon

A két évvel ezelőtti cannes-i filmvesztiválon Bella Hadid fekete, extravagáns estélyije visszarepített bennünket a 80-as évekbe. Egy vintage, pánt nélküli, hatalmas masnival díszített Versace ruhát viselt a jeles esemény alkalmából.

Bella Hadid extravagáns estélyit viselt a cannes-i filmfesztiválon

Bella Hadid extravagáns estélyit viselt a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway ruhája a 2022-es cannes-i filmfesztiválon

Valóságos hercegnőként ragyogott Anne Hathaway a 75. cannes-i fesztiválon. Testhezálló, flitteres, letisztult Armani Privé ruhája maga volt a megtestesült elegancia.

Anne Hathaway Armani Privé ruhában a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway Armani Privé ruhában a cannes-i filmfesztiválon

Eva Longoria ruhája a 2019-es cannes-i filmfesztiválon

Eva Longoria egy Alberta Ferretti selyemfényű estélyiben mutatta meg a tökéletes alakját a 72. cannes-i filmfesztiválon.

Eva Longoria selyemfényű estélyiben jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Eva Longoria selyemfényű estélyiben jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Emily Ratajkowski ruhája a 2017-es cannes-i filmfesztiválon

A 70. cannesi- filmfesztiválon Emily Ratajkowski egy Peter Dundas tervezte nadrágkosztümben jelent meg, ami valójában átlátszó csipkéből állt. A míder közepét egy mély kivágás díszítette, és a nadrágkosztümhöz egy fodros szoknya is tartozott.

Emily Ratajkowski egy csipkés nadrágkosztümöt viselt a cannesi-filmfesztiválon

Emily Ratajkowski egy csipkés nadrágkosztümöt viselt a cannes-i filmfesztiválon

Irina Shayk ruhája a 2023-as cannes-i filmfesztiválon

Egyszerűen felejthetetlen Irina Shayk drágakövekkel díszített, teljesen átlátszó ruhája, amit a tavalyi cannes-i filmfesztiválon viselt. Minden szem a Gucci melltartójára és bugyijára, valamint a tökéletes testére szegeződött.

Irina Shayk pucérruhában vonult fel a cannes-i filmfesztiválon

Irina Shayk pucérruhában vonult fel a cannes-i filmfesztiválon

Kendall Jenner ruhája a 2018-as cannes-i filmfesztiválon

Kendall Jenner nem sokat bízott a képzeletre a fehér Schiaparelli haute couture ruhájával a 71. cannes-i filmfesztiválon, ami  egyszerre volt átlátszó és fodrokkal gazdagított.

Kendall Jenner Schiaparelli haute couture ruhában sétált végig a cannes-i filmfesztiválon

Kendall Jenner Schiaparelli haute couture ruhában sétált végig a cannes-i filmfesztiválon

Blake Lively ruhája a 2016-as cannes-i filmfesztiválon

Akkor vált bizonyossá Blake Lively várandóssága, mikor megjelent a 69. cannes-i filmfesztiválon a kék Atelier Versace ruhájában. Az egyetlen vállpántos ruhát teljesen beborították a csillogó gyöngyök.

Blake Lively Hamupipőkének öltözött a cannes-i filmfesztiválon

Blake Lively Hamupipőkének öltözött a cannes-i filmfesztiválon

Elle Fanning ruhája a 2019-es cannes-i filmfesztiválon

A Nagy Katalin – A kezdetek sorozat színésznője, Elle Fanning  a 2019-es cannes-i filmfesztivál megnyitó ünnepségén úgy festett, mint egy királynő. Egy lenyűgöző barackszínű Gucci ruhát viselt, Chopard ékszerekkel.

Elle Fanning Gucci ruhája a cannes-i filmfesztiválon

Elle Fanning Gucci ruhája a cannes-i filmfesztiválon

Fotó: Getty Images