A tevetej az új kókuszvíz!

2015. július 23.
Itt a menetrend szerint érkező, legújabb szuperbio egészségdili. A tevetej állítólag áldásos hatásai eléggé kecsegtetőek, de a hosszú életet persze most sem adják olcsón.

A nemzetközi hiperegészséges, testtudatos guruk most egészen biztosan tevetejes palackokat cipelnek organikus sporttáskáikban. Hogy miért? A tevetejet egyrészt állítólag jóval könnyebb megemészteni, mint a hagyományos tehéntejet, ráadásul még laktózérzékenyek számára is jó alternatíva lehet.

A brit egészséges életmóddal és testépítéssel foglalkozó MuscleFood nem régiben kezdte el árusítani az egzotikus nedűt, és azt mondják, a vásárlók szinte azonnal megrohamozták a tevetejkészletet. Nem is csoda, hiszen rengeteg benne a vitamin, az ásványianyag, és a protein, szóval sokaknak megéri mind azt a körülbelül tízezer forintnak megfelelő összeget.


A tevetej mánia egyik sztárja (Fotó: Profimedia – Red Dot)

A tevetej íze egyébként állítólag nagyon hasonlít a tehéntej ízére, bár ez annál enyhén sósabb. A magas vas- és cinktartalom mellett a teve teje ráadásul kevesebb kalóriát is tartalmaz, mint a tehéntej. Bár a tevetejet már régóta előszeretettel fogyasztják Ázsia és Afrika egyes részein – ahol van teve – úgy tűnik, Európába csak most ért el a teveláz.