Az Onyx lett az év étterme

2016. március 02.
Hétfő este a Dining Guide átadta a legjobb éttermeknek járó díjakat. A fődíjat az Onyx vitte el, az év séfje a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lett.

A fődíjnak számító Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját az Onyx, az Év Szakácsteljesítménye Díjat pedig az Onyx séfje, Széll Tamás kapta a Bocuse d’Or-on elért teljesítményéért.

A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyhának ítélte oda a zsűri, a Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke.

A Dining Guide idén már tizenkettedik alkalommal ítélte oda az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket. Idén egyedülálló, új bírálati rendszer szerint készült a rangsor, a végső tízes sorrendet ugyanis egy 2 Michelin-csillagos olasz séf állítja fel. A többi Magyarországon fellelhető rangsorhoz és kalauzhoz képest ennek köszönhetően a Dining Guide értékelése a leginkább objektív és szakmai.

A gálával egyidőben jelent meg a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz is, amely a következő évben hasznos kísérője lesz a kulinária kedvelőinek.

Top 10 étterem:

Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros

Costes – Palágyi Eszter, séf

Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek

Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek

Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf

Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek

MÁK – Mizsei János, séf

Émile – Kövér Gergely, séf

Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf

További részletek a Dining Guide weboldalán.