Az örök kedvenc fokhagymás bagett – ezúttal padlizsánból

2016. október 30. |

Folytatódhat a leszámolás a szénhidráttal – ezúttal megmutatjuk, hogyan lehet felidézni a nyúlós, sajtos-fokhagymás krémmel töltött bagett élményét egy padlizsán segítségével.

Szerencsére semmiről sem kell lemondanunk, ha valamilyen érzékenység vagy elhatározás miatt száműztük étrendünkből a gabonaféléket: padlizsánnal például még a bagettet is helyettesíthetjük!

Hozzávalók:

2 nagy padlizsán

1 csésze mozzarella lereszelve

¼ csésze olíva olaj

2 nagy gerezd fokhagyma

4 evőkanál friss koriander

Só és bors

Elkészítés:

 

Melegítsük a sütőt 180 fokra!

Egy tálban keverjük össze az olíva olajat, az apróra vágott koriandert, és a fokhagymanyomóval kinyomott fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint!

A megmosott padlizsánokat éles késsel vágjuk be hosszában úgy, hogy ne vágjuk teljesen át a zöldséget. Azután ejtsünk vágásokat keresztben is, hogy kis kockákat, közte pedig réseket kapjunk, mint egy klasszikus fokhagymás bagett esetében.

Ujjainkkal enyhén csináljunk helyet a kockák között, majd egy kiskanállal csorgassuk be a fűszeres olíva olajat a résekbe! Járjunk el ugyanígy a reszelt mozzarellával!

A töltött padlizsánokat csavarjuk alufóliába, és helyezzük őket egy tepsire! 20-25 perc alatt süssük készre!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Ha idén (is) otthon nyaralsz, tedd stílusossá hozzá az erkélyt! dot. interior

Ha idén (is) otthon nyaralsz, tedd stílusossá hozzá az erkélyt!