Hogyan igazodjunk el a munka jövőjének világában? – programajánló

2017. május 12.
Kik azok emlékszerkesztők, tesdizájnerek, virtuálisvilág mérnökök, gamification tervezők? Mit érdemes tanulni, hogy ahhoz jó munkád legyen?

Vajon a jövőben számítani fog-e még a diploma és lesznek-e egyetemek? Vagy esetleg elég egy négy hónapos tanfolyam, hogy profi programozóként dolgozhass? Miben legyél jó, ha a tudás már nem elég? Mivé képezd át magad, hogyan válts, merre indulj tovább? Hányszor tanulunk új szakmát az életünk során? Hogyan kezdjünk neki a karrierváltásnak?

Sok-sok kérés, amelyre választ keres a májusi háromnapos Future Work Festival. Ráadásul a kérdések sora egyre csak nő, ahogyan elmélyedsz egy-egy témakörben…

Az automatizáció, a robotika, a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság átalakítja a munka világát is. Talán kicsit riasztó, de ma óvodásainak 65 százaléka olyan szakmákban fog dolgozni, melyek most még nem is nagyon léteznek. Jövőre pedig világszerte már 3 millió embernek robot ellenőrzi a munkáját.

Mit fogsz dolgozni néhány év múlva, amikor már most automaták intézik ügyeidet, robotok csetelnek helyetted, és hamarosan drónok szállíthatják vacsorára a pizzádat? Lesznek még taxisofőrök, tanárok, pizzafutárok, eladók? Mi fog történni, ha eltűnnek ezek a szakmák? Mi lesz helyettük?

A Future Work Festival nem konferencia és nem is állásbörze. Az új témákhoz új formátumot találtak: közvetlen hangulatban, kötetlen módon beszélgetnek a sokakat foglalkoztató kérdésekről. Hiteles szereplőkkel, tartalmasan. Várják a diákokat, a szülőket, a tanárokat, a karrierváltókat és mindenkit, aki szeretne felkészülni arra a hatalmas átalakulásra, amely már elindult a munkaerőpiacon.

Az Akvárium Klub egész napos programja mellett május 17. és 19. között számos kísérőprogramot tartanak városszerte. Templomban, közösségi terekben, romkocsmákban, cégeknél folytatódnak a beszélgetések konkrét szakmák és iparágak jövőjéről, de ha a saját jövőd izgat inkább, bejelentkezhetsz coach-okhoz is, hogy beszéljetek a céljaidról.

Ott a helyed, ha nem akarsz lemaradni a jövődről!