Grillezett kukorica mediterrán módra

2017. július 21. |

A balatoni nyár örök slágere a főtt kukorica, de még ennél is finomabb lehet, ha a kukoricát a grillen készítjük el! Pláne, ha ezt a különleges, mediterrán ihletésű receptet választjuk.

Ha legközelebb beizzítjuk a grillsütőt, ne felejtsünk el néhány kukoricát is vásárolni előtte, ebből készülhet ugyanis az egyik legfinomabb (és nem mellesleg az egyik leggazdaságosabb) csemege. A grillezett kukorica kerülhet amerikai módra a burgerek mellé, de szerintünk húsok mellé ajánlott köretnek is tökéletes, sőt, az alábbi, mediterrán változat önmagában is isteni nyári uzsonna lehet!

Hozzávalók:

4 csöves kukroica
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
só és bors
3 evőkanál görög joghurt
60 gramm feta sajt
2 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva
2 evőkanál friss oregánó apróra vágva
1/4 csésze lilahagyma apróra felkockázva

Elkészítés:

1. Az olívaolajat, szárított oregánót, bazsalikomot, sót és borsot keverjük össze, majd jó alaposan kenjük be vele a kukoricákat minden oldalon! A kukoricákat ezután csomagoljuk szorosan alufóliába, és nagyjából 20 perc alatt grillezzük meg, 5 percenként forgatva.

2. Keverjünk sűrű pasztát a fetából és a görög joghurtból, majd kenjük be vele a kissé már kihűlt kukoricákat. Szórjuk meg friss oregánóval, bazsalikommal és apróra vágott lilahagymával! 

FitFoodieFinds

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Kakaós fergetegparti Joulupukkival Budapesten gyerekprogram

Kakaós fergetegparti Joulupukkival Budapesten