Kipróbáltuk: hal- és zöldségételek megrögzött húsevőknek is

2017. augusztus 08. |

Budapest belvárosában, a Jókai téren nyílt egy étterem, ahol a tulajdonosok izgalmas kísérletezésbe kezdtek és szakítottak a berögzült gasztronómiai kategóriákkal. A LEXO Bistroban nyugodt szívvel kínálnak kisüzemi söröket a halételeikhez, bátran ajánlanak vegetáriánus ételeket húsevőknek, mindeközben felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtanak.

Friss, jó minőségű halat szerezni Magyarországon nem igazán könnyű feladat. A különleges hal- és zöldségkínálatból olyan egyedi ízvilágot létrehozni, ami egyaránt tetszik a tradicionális magyar konyhához szokott húsevő vendégeknek és a gasztronómiai kalandokat keresőknek szintén nagy kihívás. Tatai Mártonnak, a Costes Downtown-t is megjárt séfnek úgy tűnik, mégis sikerült: olyan egészséges, szezonálisan változó zöldségételeket és az aktuális halpiaci kínálathoz igazodó fogásokat komponált, amelyek emlékezetes kulináris élményt nyújtanak a vendégek számára.

Aki betéved ebbe az egyszerű, de ízlésesen berendezett étterembe felejtse el a hatalmas adag, olajban sütött húsokat, vagy a ma divatos street food ételeket, itt a meglepő ízeken túl szemet gyönyörködtető fogásokkal találkozhatunk. A LEXO mindennap friss alapanyagot rendel az ország legjobb halkereskedőitől és zöldségeseitől, így mindig tökéletes áru kerül a konyhába.

Az italválaszték is különleges, olyan kisüzemi söröket is megkóstolhatunk, amelyekhez nem mindennap jut hozzá az ember, s a borok között számos kevésbé ismert, kisebb hazai termelő bora is szerepel.

Az étterem kedves, mindenre odafigyelő személyzete és a fiatal, tehetséges séf lelkes, kreatív munkája mind hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyszerűen érezzük magunkat és az itt megtapasztalt ízvariációkkal esetleg otthon is kísérletezzünk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért autistic art

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért