Kipróbáltuk: hal- és zöldségételek megrögzött húsevőknek is

2017. augusztus 08.
Budapest belvárosában, a Jókai téren nyílt egy étterem, ahol a tulajdonosok izgalmas kísérletezésbe kezdtek és szakítottak a berögzült gasztronómiai kategóriákkal. A LEXO Bistroban nyugodt szívvel kínálnak kisüzemi söröket a halételeikhez, bátran ajánlanak vegetáriánus ételeket húsevőknek, mindeközben felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújtanak.

Friss, jó minőségű halat szerezni Magyarországon nem igazán könnyű feladat. A különleges hal- és zöldségkínálatból olyan egyedi ízvilágot létrehozni, ami egyaránt tetszik a tradicionális magyar konyhához szokott húsevő vendégeknek és a gasztronómiai kalandokat keresőknek szintén nagy kihívás. Tatai Mártonnak, a Costes Downtown-t is megjárt séfnek úgy tűnik, mégis sikerült: olyan egészséges, szezonálisan változó zöldségételeket és az aktuális halpiaci kínálathoz igazodó fogásokat komponált, amelyek emlékezetes kulináris élményt nyújtanak a vendégek számára.

Aki betéved ebbe az egyszerű, de ízlésesen berendezett étterembe felejtse el a hatalmas adag, olajban sütött húsokat, vagy a ma divatos street food ételeket, itt a meglepő ízeken túl szemet gyönyörködtető fogásokkal találkozhatunk. A LEXO mindennap friss alapanyagot rendel az ország legjobb halkereskedőitől és zöldségeseitől, így mindig tökéletes áru kerül a konyhába.

Az italválaszték is különleges, olyan kisüzemi söröket is megkóstolhatunk, amelyekhez nem mindennap jut hozzá az ember, s a borok között számos kevésbé ismert, kisebb hazai termelő bora is szerepel.

Az étterem kedves, mindenre odafigyelő személyzete és a fiatal, tehetséges séf lelkes, kreatív munkája mind hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyszerűen érezzük magunkat és az itt megtapasztalt ízvariációkkal esetleg otthon is kísérletezzünk.