Ezért nagyon jó ötlet meztelenül aludni

2017. október 04. |

Dobd el bátran a pizsamádat, ugyanis télen-nyáron megéri meztelenül aludni. Oldja a stresszt, felpezsdíti a kapcsolatodat és még a bőröd is sokkal szebb lehet tőle.

1. Egyszerűen jobban alszol majd

Elképesztő szabadságot nyújt a meztelenség, hiszen nem csavarodik a nyakunk köré a pizsama forgolódás közben, nem izzadunk a textilek közé. A kiadós, pihentető alvás pedig – mint tudjuk – elengedhetetlen.

2. Jót tehet a bőrödnek

Nagyon fontos, hogy a testünk, különösen a hajlatok kiszellőzzenek, erre pedig tökéletes alkalom lehet az éjszaka. A meztelenül alvással tudományosan igazoltan csökkenthetjük bizonyos bőrbetegségek kockázatát – persze azért figyeljünk rá, hogy jó minőségű anyagból készült ágyneműbe bújjunk.

Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Csökkenti a stresszt

Mikor meztelenül alszunk, a testhőnk sokkal kiegyensúlyozottabb, ez pedig a kortizol termelődését is megfelelő szinten tartja. Ha ugyanis éjszaka túlforrósodik a testünk, az felviszi a kortizol-szintet, ez pedig stresszhez vagy szorongáshoz is vezethet.

4. Felpezsdíti a szexuális életedet

Ezt nem is igazán kell megmagyarázni… Ha megosztjuk valakivel az ágyunkat, az biztosan nagyon hálás lesz a csupasz bőr érintéséért, ami a vágyakat is hamarabb felpezsdítheti.

LifeHack

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába diéta

10 tipp, hogy ne ess bele a jojócsapdába