Ezért nagyon jó ötlet meztelenül aludni

2017. október 04.
Dobd el bátran a pizsamádat, ugyanis télen-nyáron megéri meztelenül aludni. Oldja a stresszt, felpezsdíti a kapcsolatodat és még a bőröd is sokkal szebb lehet tőle.

1. Egyszerűen jobban alszol majd

Elképesztő szabadságot nyújt a meztelenség, hiszen nem csavarodik a nyakunk köré a pizsama forgolódás közben, nem izzadunk a textilek közé. A kiadós, pihentető alvás pedig – mint tudjuk – elengedhetetlen.

2. Jót tehet a bőrödnek

Nagyon fontos, hogy a testünk, különösen a hajlatok kiszellőzzenek, erre pedig tökéletes alkalom lehet az éjszaka. A meztelenül alvással tudományosan igazoltan csökkenthetjük bizonyos bőrbetegségek kockázatát – persze azért figyeljünk rá, hogy jó minőségű anyagból készült ágyneműbe bújjunk.

Fotó: Profimedia – Red Dot

3. Csökkenti a stresszt

Mikor meztelenül alszunk, a testhőnk sokkal kiegyensúlyozottabb, ez pedig a kortizol termelődését is megfelelő szinten tartja. Ha ugyanis éjszaka túlforrósodik a testünk, az felviszi a kortizol-szintet, ez pedig stresszhez vagy szorongáshoz is vezethet.

4. Felpezsdíti a szexuális életedet

Ezt nem is igazán kell megmagyarázni… Ha megosztjuk valakivel az ágyunkat, az biztosan nagyon hálás lesz a csupasz bőr érintéséért, ami a vágyakat is hamarabb felpezsdítheti.

LifeHack