Inspiráló fotók a hygge életérzéshez

2017. november 06.

1. Édes kényeztetés

Rohanós hétköznapjainkon talán a legkevesebb időt az étkezésre fordítunk, és már-már el is felejtjük, micsoda élményt tud jelenteni egy jó pohár meleg ital és némi édesség. Nassolni persze nassolunk, de leginkább más tevékenységeink mellett. Érdemes kipróbálni, hogy csak az étkezésre fókuszálva mennyire más élményt tud nyújtani minden egyes falat.


2. Habfürdő

Gyertyafény, illatos habok és egy jó könyv: nem is szükséges magyarázni, hogyan születhetünk ujjá egy jó hosszú, forró fürdő segítségével. Az illóolajok és a meleg víz remek stresszoldó hatással bír, így egy kis időre kiszakadhatunk a mindennapok terhe alól. A hygge életérzés a multitasking helyett a monotaskingot  részesíti előnyben, így az igazi testi-lelki felfrissülés érdekében semmiképpen ne vigyük magunkkal a telefonunkat a kádba, és próbáljuk minél teljesebben megélni a jelent.



 

3. A természet ereje

A hygge lakberendezés középpontjában a természet, a növények, természetes felületek, a rusztikus párnák és szőrmék állnak. Na és persze a gyertya! Nyugalmat és meghittséget tudunk varázsolni egy pillanat alatt az otthonunkba, ha a mesterséges fényforrások helyett a gyertyafényt részesítjük előnyben.

 

4. A meghittség művészete

Végezetül: éljen a bekuckózás! Párban, vagy egyedül, a hygge a teljes kényelemről és nyugalomról szól. Szerezzünk be jópár puha takarót és párnát, vegyünk a kezünkbe egy jó könyvet vagy csak beszélgessünk a meleg fényeket nézve, és garantáltan másodrangúvá fognak szelídülni a mindennapok problémái.

Fotók: Pinterest