Meseszép zöld konyhák a mohától a smaragdig

2017. december 04.
A zöld szín nem véletlenül népszerű, ha konyháról van szó: megmutatjuk milyen árnyalatokat érdemes használni, hogy különböző stílusokat teremthessünk.

A zöldnek rengeteg izgalmas és csodaszép árnyalata van a zsenge fűzöldektől a sejtelmes kékeszöldeken át egészen a mélyebb palackzöld színekig. Most megmutatjuk hogyan érhetünk el különböző hatásokat a konyhában különféle mesés árnyalatokkal!

Zölderdő

Ha a fáradt zöld árnyalatú csempét kombináljuk jó sok fával, igazi varázsos erdei hangulatot kaphatunk!

Olajliget otthon

Ez a csodás olívaszín nagyon különleges és azonnal egy bájos görög faluba repít minket!

Üdítő menta

A menta inkább a kékes tartomány felé mozdul és előnye, hogy igazán friss, világos szín. Ez az árnyalat akár kisebb terekben is remekül működhet.

Játékos megoldások

Nemcsak a zöld szín, de a természetes motívumok, például levélminták is megjelenhetnek a konyhában: egy jó tapéta tökéletes megoldás erre.

Smaragdos részletek

Nagyon szépen mutathatnak a mélyebb zöldek is, itt viszont érdemes vigyázni az arányokkal, ugyanis a telt, sötét szín nagyon összenyomhatja a teret. A legjobb, ha csak kisebb területeket színezünk ezzel az árnyalattal.

Fáradt romantika

Egy penészzöld konyha bájos vintage hatást tud kelteni, ami még mindig nagyon divatos – persze még jobb, ha a megfelelő kiegészítőkkel, például egy szép vitrinnel vagy régi porcelánokkal fokozzuk a hatást.