ÖKO: mesés lesz a zöldülő irodaház Budán

2017. december 27. |

Erőteljes vonalak, organikus dizájn és sok zöld jellemzi Bel-Buda egyik legelegánsabb irodaházának lobbyját.

Az európai színvonalú HillSide Offices nemcsak a csodás lokációjával, elegáns külső szerkezetével és környezettudatos technológiájával hívja fel magára a figyelmet, az épület beruházóinak e mellett kiemelten fontos volt az épület fogadóterének minőségi, modern és látványos kialakítása is. A modern technológia és a természetközeliség pedig kéz a kézben jár az irodaház esetében, amit a nemzetközileg is elismert Bara Ákos és a Bara Design Studió érdeme.

A zöld környezetben épülő HillSide Offices irodaház belső tereinek terveiben kiemelkedő szerepet kap a környezettudatosság és a természetközeliség. A belsőépítészeti koncepció reflektál az épületet körülölelő természeti formákra, terepvonalakra. Cél volt, hogy a külső és belső terek egységet képezzenek, minél kevésbé váljanak el egymástól. Például a budai hegyek geográfiai vonalai a vissza-visszatérő hullámvonalakban és a lekerekített bútorokban köszönnek vissza a lobby berendezésben. A természetes anyaghasználat pedig, a burjánzó zöld megjelenése természetközelivé és otthonossá teszi az előteret.

Érdemes egy pillanatot a világításra is szánni, amely — akárcsak a bútorok — leképezi a környék domborzati szintvonalait. A felső, világító LED-csíkok 3D-ben hullámoznak, izgalmas és egyedi látványt nyújtva a belépőknek.

„A legnagyobb kihívás a két épület között kialakult hatalmas tér kezelése volt oly módon, hogy az emberek mégis otthonosan tudják magukat érezni benne. A tiszta üvegfelületekkel határolt hatalmas térben ez igen nehéz feladatot jelentett.” – mondta Bara Ákos, tervező.

A látványképeket látva tökéletesen sikerült az otthonosság kialakítása a természetközeliség érzetével párhuzamosan. Ennél megnyugtatóbb munkahelyet aligha kívánhatnánk magunknak. Reméljük, a HillSide Offices példája országszerte trenddé válik, hogy minél több ember ilyen minőségi környezetben, minél kisebb ökolábnyomot maga után hagyva dolgozhasson.

Az organikus vonalvezetésű irodaház építése jelenleg a hatodik szintnél jár, és 2018 januárjában eléri a szerkezetkész állapotot. A felső emeletekről már most élvezhető az egyedülálló kilátás a Gesztenyéskertre és a budai hegyekre, de a beruházók tervei szerint 2018. nyár végére elkészül az irodaház és birtokba vehetik a bérlők.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód