ÖKO: Újévváró dekor

2017. december 31.
Olyan gyorsan vége a karácsonynak, és még annyira bennünk van az alkotási láz. Szerencsére közeleg a szilveszter, így nekiállhatunk egy pompás dekorációnak, akár még a karácsonyi kellékeket is felhasználva – Zalabai Csilla ökobloggerünk megmutatja, hogyan.

Szedjük csak össze miből is van itthon egy csomó? Dobozok, csomagolópapír, girland és persze a fények…. akkor most alkossunk ebből!

A doboz lehet bármilyen, de akár egy kartonlap is megteszi. Az egyik oldalára rajzoljuk fel a 2018-at. Arra ügyeljünk, hogy a számok érintkezzenek egymással és a doboz szélével. Majd egy éles késsel (– lehet snitzer vagy sima konyhai kés is) vágjuk ki a számok körvonalából a felesleges részeket.

Ezt követően vonjuk be csomagolópapírral a számokat – ragasszuk rá, és újra vágjuk ki a körvonalakat. Persze festhetjük is őket, a lényeg, hogy jól mutassanak nappali fényben is.

A késsel lyukasszuk ki nagyjából egyenlő távolságra a számokat. Csak néhány apróságra figyeljünk: nem kell túl nagy lyuk, éppen csak átférjen rajta az izzónk, illetve számoljunk közben, hogy elég legyen az égősorunk. Én egy 50 LED égős izzósorral dolgoztam, így még maradt is belőle valamennyi.

Jön a türelemjáték: minden izzót dugdossunk be szépen sorban a lyukakba. Előfordulhat, hogy kicsit nagy lett a lyuk, ekkor kézzel vissza tudjuk egyengetni a kivágásokat (legvégső esetben ragasszuk be egy kis cellux-szal).

Egy kicsit még csúnya, hogy kilógnak a drótok. Ezért most bevethetjük a girlandot is: óvatosan tuszkoljuk be a drótok közé.

És ilyen jól néz ki a sötétben: