Megvan a tudományos magyarázat, miért is sóvárgunk a csoki után

2018. január 07.
Ugye nem kell bemutatnunk azt a csillapíthatatlan vágyat, mikor semmi másra nem tudunk gondolni, csak egy finom tejcsokira?

Különösen a menstruáció környékén jellemző a csokoládé nassolásának csillapíthatatlan vágya– ez pedig nem jellemgyengeség, hanem biológiailag motivált folyamat! És érdemes is foglalkoznunk a témával, ugyanis a csokoládé utáni sóvárgás ásványianyag-hiányt is jelezhet nekünk.

A különböző ételcsoportok utáni vágyakozás gyakran mikro- vagy makrotápanyagok hiányára is utalhat. Ha állandóan csak a csoki körül jár a gondolatunk, meglehet, hogy magnézium deficit áll a háttérben.

Hogy a sóvárgást kielégítsük, a tejes-cukros változatok helyett válasszunk az organikus, minimum 70%-os étcsokoládékat, ami nem csak egészségesebb alternatíva, de magas magnéziumtartalma miatt a sóvárgás csökkentésében általánosan is segíthet.

Ha pedig hosszútávon fennáll a problémánk, érdemes orvoshoz fordulni, és táplálékkiegészítő formájában pótolni a magnéziumot. Hiszen a magnézium nem csak a csontok egészségéért felelős, de a szív-, ideg és izomműködés szempontjából is nélkülözhetetlen. Hiánya pedig olyan betegségekért is felelhet, mint az insomnia, migrén vagy koncentrációzavar.