ÖKO: 3 tavaszi kihívás a tudatosság jegyében

2018. március 06.
A pozitív, közösségteremtő kihívások talán a legjobb dolgok, amire csak a közösségi média felületeit használni lehet! És nincs is megfelelőbb időszak valami új kezdetéhez, mint a március eleje, hiszen a tél végén sokan érezzük úgy, hogy a nagykabáttal a rossz tulajdonságaikat is levetkőznénk. Íme három szuper kihívás, amely segítségével hatalmas változásokat eszközölhetünk az életmódunkban.

Project 333

Te tudnál 3 hónapig csupán 33 ruhadarabot hordani? Legtöbben zsigerből vágjuk rá, hogy dehogy, viszont ez nem is olyan lehetetlen cél! A már több mint egy éve az interneten keringő kihíváshoz már rengeteg ember csatlakozott, és sokan képekkel is dokumentálták, hogy bizony lehetséges 33 darabra redukálni a ruhatárunkat.

A minimalizmus iránt érdeklődőknek szinte kötelező ez a kihívás, de a notórius reggeli későknek is remek megoldás lehet a kapszula gardrób, hiszen kevesebb ruha kevesebb választási lehetőséget is tartogat. Arról nem is beszélve, hogy ezzel a kihívással újra megszerethetjük régi, elhanyagolt darabjainkat, és talán a szükség még arra is rávesz minket, hogy kreatívabban álljunk a jól bevált ruhákhoz is.

További infó: bemorewithless.com

Pálmaolaj böjt

A Felelős Gasztrohős hihetetlenül fontos kezdeményezést indított idén márciusra: a pálmaolaj fogyasztás tarthatatlan mértékére kívánja felhívni a figyelmet. A kihíváshoz csatlakozók egy teljes hónapig száműzik a pálmaolajat, melynek hatalmas ökolábnyomáról az utóbbi időben leginkább a veszélyeztetett orángutánok miatt hallani a médiában.

Talán elsőre nem tűnik túl nagy lemondásnak, de bizony a böjt résztvevőinek olyan nehézségekkel is szembesülnie kell, hogy a margarin, a csomagolt/félkész ételek és szinte kivétel nélkül az összes édesség tartalmaz pálmaolajat. Igen, még a Nutella is.

További információ: Pálmaolaj böjt-Felelős Gasztrohős

Rendszerező kihívás a Pinterestről

Jó barátunk, a Pinterest kihívások terén is tudja a dolgát: a kihívásra éhes felhasználók mekkája természetesen tavaszra is tartogat nekünk meglepetéseket. Kedvencünk, a 30 napos minimalista kihívás például tavaszváró rendteremtésre és egy kis önismeretre is ösztönöz egyben. Ez a komplex 30 napos program éppen elegendő ahhoz, hogy kényelmes tempóban haladjunk, de mégis, március végére egy teljesen új rendszert alakítsunk ki a közvetlen környezetünkben.

Természetesen érdemes a felületen tovább is nézelődni, hiszen akár tavaszi nagytakarításhoz, szálkásításhoz vagy éppen önismerethez is találunk bőven kihívásokat. Ráadásul a legtöbbhöz cuki, letölthető rendszerező lap is tartozik, amin pontosan vezethetjük a haladási naplónkat. Hiszen nincs is jobb egy-egy teljesített feladat után büszkén kipipálni az adott pontot!